Augsburg har signert en ny førstekeeper

172
Tomas Koubek er klar for tyske FC Augsburg. Bilde: Светлана Бекетова, Wikimedia.

FC Augsburg har signert den tsjekkiske målvakten Tomas Koubek. Bundesliga-klubben bekrefter overgangen på sin hjemmeside. 26-åringens kontrakt varer ut 2023/24-sesongen.

Den tsjekkiske landslagsspilleren (ni kamper) kommer fra franske Stade Rennes. For de regjerende franske cupmesterne spilte han 67 seriekamper på øverste nivå. Klubbene ønsker ikke å kunngjøre overgangssummen.

– I Tomas Koubek har vi fått en veldig bra målvakt med internasjonal erfaring. Vi er veldig fornøyde med at overgangen er offisiell. Tomas har vist sine kvaliteter i det tsjekkiske landslaget, i Europa League og i Ligue 1. Vi er overbeviste at han passer godt i laget vårt og at han kommer til å forsterke oss, sier Augsburgs sportssjef Thomas Reuter.

Siden Marwin Hitz forlot Augsburg til fordel for Borussia Dortmund i sommeren 2018, har FCA slitt på keeperplassen. Fabian Giefer begynte 2018/19-sesongen som førstevalget mellom stengene, men mistet plassen etter kun fire kamper. Giefers etterfølger, Andreas Luthe, overbeviste heller ikke. I store deler av vårsesongen fungerte Gregor Kobel som Augsburgs førstekeeper. Sveitseren var dog kun på lån fra Hoffenheim og har nå blitt lånt ut til VfB Stuttgart.

Derfor skal Koubek bli Hitz’ etterfølger som stabil førstekeeper de neste åra. Tsjekkeren gleder seg til utfordringene i sin nye klubb.

– Jeg ser veldig frem til FCA og den nye utfordringen i Bundesliga! Jeg er takknemlig til klubben og de ansvarlige at de gir meg muligheten til å bevise meg i denne topp-ligaen. Jeg vil tilbakebetale tilliten med gode prestasjoner, siteres Koubek.

Kommentarer

kommentarer