Augsburg har signert en ny førstekeeper

206
Tomas Koubek er klar for tyske FC Augsburg. Bilde: Светлана Бекетова, Wikimedia.

FC Augsburg har signert den tsjekkiske målvakten Tomas Koubek. Bundesliga-klubben bekrefter overgangen på sin hjemmeside. 26-åringens kontrakt varer ut 2023/24-sesongen.

Den tsjekkiske landslagsspilleren (ni kamper) kommer fra franske Stade Rennes. For de regjerende franske cupmesterne spilte han 67 seriekamper på øverste nivå. Klubbene ønsker ikke å kunngjøre overgangssummen.

– I Tomas Koubek har vi fått en veldig bra målvakt med internasjonal erfaring. Vi er veldig fornøyde med at overgangen er offisiell. Tomas har vist sine kvaliteter i det tsjekkiske landslaget, i Europa League og i Ligue 1. Vi er overbeviste at han passer godt i laget vårt og at han kommer til å forsterke oss, sier Augsburgs sportssjef Thomas Reuter.

Siden Marwin Hitz forlot Augsburg til fordel for Borussia Dortmund i sommeren 2018, har FCA slitt på keeperplassen. Fabian Giefer begynte 2018/19-sesongen som førstevalget mellom stengene, men mistet plassen etter kun fire kamper. Giefers etterfølger, Andreas Luthe, overbeviste heller ikke. I store deler av vårsesongen fungerte Gregor Kobel som Augsburgs førstekeeper. Sveitseren var dog kun på lån fra Hoffenheim og har nå blitt lånt ut til VfB Stuttgart.

- Annonse -

Derfor skal Koubek bli Hitz’ etterfølger som stabil førstekeeper de neste åra. Tsjekkeren gleder seg til utfordringene i sin nye klubb.

– Jeg ser veldig frem til FCA og den nye utfordringen i Bundesliga! Jeg er takknemlig til klubben og de ansvarlige at de gir meg muligheten til å bevise meg i denne topp-ligaen. Jeg vil tilbakebetale tilliten med gode prestasjoner, siteres Koubek.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -