Dansk landslagspiller havner i italiensk fallen kjempe

293

Lasse Schöne landet tidligere i ettermiddagen i Genova hvor han skal spille for Genoa CFC.
Den danske midtbanespilleren forlater Ajax etter 7 sesonger i Ajax. Med den nederlandske storklubben har Schöne spilt 286 kamper, scoret 64 mål og fått 52 målgivende. I tillegg har han vært 45 ganger med landslaget.

Genoa-eier Enrico Preziosi har forhandlet med Ajax i mer enn to måneder for å fullføre overgangen. Schöne har fått en toårskontrakt med opsjon for det tredje. Kostnadene er fortsatt ukjente men denne er likevel et virkelig kupp for klubben.

Genoa: stolt fortid, smålig nåtid

Italias eldste lag og første stormakt har jo slitt kraftig i de siste sesongene. I fjor gikk de unna med kjempeskrekk i siste spilledag da Inter sin sene seier mot Empoli (og Genoas omdiskuterte uavgjort mot Fiorentina) reddet dem plassen.

Egentlig har styret jobbet bra med speiding, for de hentet fjorårets sensasjon Krzysztof Piatek for bare 4 millioner euro. Likevel er Genoa en selgeklubb og en av de mest aktive og aggressive i dette også. Preziosi er beryktet for å kjøpe og selge spillere i dusinvis hvert eneste vindu. Og for én Piatek som kan tjene klubben en stor profitt henter de en del ukjente karer som forsvinner etter et kort og ubemerkelig opphold. Ikke engang de mest trofaste og oppmerksomme fansene kommer til å huske alle spillerne som har vært i klubben for noen korte måneder, ofte med bare et par forglemmelige innhopp.
Derfor har resultatene vært skuffende. Sjetteplassen i 2014-15 var et unntak i et tiår hvor Genoa har vært fast på tabellens nedre halvdel.

- Annonse -

Til og med derbyet, klubbens eneste mål i slike slitsomme sesonger, har sviktet de rødeblå. De har ikke slått Sampdoria på seks år og siden 2015 har byrivalene vært nære Europa League-plass mens Genoa har levd farlig.

Luksusspiller i bunnstriden eller kostbar pensjonist

Schöne kan vel bidra med internasjonal rutine og med dyktig playmaking. Han var allerede imponert av den varme mottagelsen han fikk på flyplassen. «Fansene er utrolige! Jeg gleder meg til å spille og score her. Helst på frispark i derbyet. Jeg har valgt Genoa på grunn av klubben, supporterne, byen og landet».
Dette er likevel en utfordring for Schöne og en risiko for Genoa. Dansken har jo spilt mange år i en serie som ikke er kjent for sine taktiske vansker, mens Serie A setter fortsatt pris på defensiv fotball. I tillegg kan det være tøft å venne seg til livet i en klubb som skal kjempe for å berge plassen i motsetning til den vanlige gullstriden i Ajax.
Schöne har evner og kvalitet for å klare seg veldig godt. Spørsmålstegnet settes vel ved resten av laget.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -