Christian Gauseth om høsten i vente: – Virker som vi lengter etter bunnstriden

420
Christian Gauseth er forberedt på en knallhard høst for å berge plassen i Eliteserien. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Consto Arena, Mjøndalen

Etter to skuffende hjemmetap mot Stabæk og Tromsø, erkjenner Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth at det går mot en ny nervepirrende høst under flomlysene på Consto Arena. Kapteinen innser at de må spille med kniven mot strupen i nok en sesong på øverste nivå i norsk fotball.

– Det blir en kamp mot døra til siste slutt. Det virker som vi lengter etter bunnstriden. Vi tar ikke vare på hver sjanse vi får til å komme oss ut av den. Og de har det vært mange av. Vi har sikkert hatt 7-8 kamper der vi burde hatt med oss mer, konstaterer Christian Gauseth til Fotballnerd.no og legger til:

– Hvis vi hadde gjort jobben vår i disse kampene så hadde dette blitt en behagelig sesong. Nå blir det en ny sesong med kniven mot strupen. Det blir en ny sesong under flomlyset med helvetes til nerver. Og trøkk. Også får vi mobilisere og være forberedt, fordi den smerten vi kjenner på nå må vi klare å bruke på noe positivt. Hvis den smerten bare ligger der så er den ubrukelig. Vi skal bruke den til noe positivt, og det er jeg sterkt i troen på at vi skal få til, sier Gauseth til Fotballnerd.no.

- Annonse -

MIF-kapteinen var tydelig berørt rett etter kampslutt mot Tromsø søndag kveld.

– Det er et totalt mørke som senker seg over oss da dommeren blåste i fløyta. Det er veldig smertefullt, og det gjør ekstremt vondt. Det har dessverre begynt å bli en vane, sa Christian Gauseth til Fotballnerd.no like etter kampslutt.

Gauseth var ikke å finne i startoppstillingen i søndagens kamp og fulgte 1.omgangen fra benken. I pausen ble han byttet inn, og Mjøndalen spilte seg kraftig opp etter hvilen.

– I 1.omgangen klarer vi ikke å få nok bevegelse og tempo på ballen, og da blir det litt stasjonært og ingen sjanser ut av det. Det er også sikkert mer jeg kunne pekt litt på. Jeg kunne pekt på engasjement. Det var litt stille. Men så er det mange som vil være viktige i 2.omgangen. Isaac Twum spiller en kjempekamp igjen. Det er mange utpå der som fortjener en uavgjort og en boost i dag. Den får vi ikke, og det må vi bare være ærlige på at vi har hundre prosent oss selv å takke for, sier MIF-kapteinen til Fotballnerd.no.

Kapteinen trekker frem at det vises karakter i laget utover i 2.omgangen etter en verst tenkelig start.

– Det å mislykkes og gjøre feil er ikke noe farlig. Det kan vi leve med. Men det å ikke prøve og la frykten avgjøre, det er pinlig og ikke sånn vi gjør det her i Mjøndalen. Så på 0-2 så tror jeg vi innser at her er det ingenting å tape. Her er det bare å steppe opp, og det gjør vi også. Så får vi den i mot på overtid fordi frykten tar litt over igjen tror jeg. Så ærlige må vi være. Vi kan ikke snakke det ned lenger. Dette har blitt et problem nå når det har skjedd så mange ganger på rad. Det er veldig smertefullt og det er mange som kjenner på den smerten. Vi kan ikke gå rundt å synes synd på oss selv nå for da er vi ferdig, sier Christian Gauseth til Fotballnerd.no.

For tredje gang denne sesongen roter Mjøndalen bort verdifulle poeng på overtid. Gauseth er tydelig på at frykten for at dette skulle gjenta seg spilte inn nok en gang.

– Det handler om en frykt for at det skal gjenta seg. Vi har håndtert slike situasjoner godt før. Men jeg synes ikke vi håndterer det bra nå. Vi må sette speilet foran oss og være veldig ærlig på hva vi gjør som er så dårlig. Og det er ganske mye i perioder. Samtidig så er det paradoksalt veldig mye bra også. I dag var det en «game of two halves». I førsteomgangen er vi omtrent ikke med, men så tar vi fullstendig over i andreomgangen. Så legger vi oss av en eller annen grunn helt bakpå mot slutten, og gir dem mulighet der vi slurver totalt. Og da er fotballen brutal, og man får det totale mørke som brer seg – og da agerer folk ulikt på det, forklarer Mjøndalen-kapteinen til Fotballnerd.no.

– Kan Rosenborg-kampen neste helg bli et vendepunkt for dere nå?

– Hver kamp nå er et vendepunkt for oss. Hver kamp blir nå en mulighet for å få til noe positivt. Vi søler bort poeng i dag, og vi søler bort poeng mot et forferdelig Stabæk-lag. Vi hadde både Sarpsborg og Brann på gaffelen. Så mulighetene er overalt rundt oss, og de kommer til å komme utover høsten også. Men vi må klare å bikke det i vårt favør – og da er det ikke noen unnskyldninger med hengehoder som gjelder, da er det rak i ryggen og ta i mot det som kommer som teller, avslutter Christian Gauseth til Fotballnerd.no.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -