Coppa Italia – Inter og Napoli avanserer i fin stil

82

Ingen cupbombe i søndagens Coppa Italia-kamper heller.

Napoli fulgte Juventus’ mønster og slo Sassuolo med en komfortabel 2-0 på San Paolo. Litt mer enn en brukbar treningskamp vertene løste med ett mål i hver omgang. Arkadiusz Milik åpnet kontoen nesten utilsiktet da han ble truffet av keeperens parade på Lorenzo Insigne sitt innlegg. Rett sted, rett tid.
Sassuolo klarte å utligne noen minutter senere men VAR oppdaget hands på skuddet som førte til Ospinas retur og Locatellis mål. Dette var gjestenes største sjanse og Napoli tok full kontroll over kampen tilbake.
Fabian Ruiz sikret seier i andre omgang og laget kunne score flere. Milan venter i en veldig spennende kvartfinale, med de lyseblå fortsatt store favoritter.

Inter dundrer videre

I ettermiddagen knuste Inter Benevento på hjemmebane i Milano. På tross av den kompliserte situasjonen angående kontraktfornyelsen var Mauro Icardi fokusert og han avgjorde kampen i løpet av første kvarter. Han banket straffesparken inn etter 120 sekunder og han var involvert i 2-0 da han traff stolpen før Antonio Candreva satt ballen forbi keeperen.
Benevento var derimot ikke sparring-partnere og tvang frem noen gode redninger fra Inter sitt nummer tolv Daniele Padelli.
Dalbert scoret det tredje med en grei solo like før pause. Lautaro Martinez lagt to til i andre omgang mens Roberto Insigne (med en lekker frispark) og Bandinelli scoret trøstemål og fikset seg et godt minne om turen til San Siro.
Med kampens siste ball fikk Candreva sitt andre for kvelden også. Game, set and match Inter som skal nå spille Lazio.

Sen seier til Fiorentina

Federico Chiesa sendte Fiornetina videre nesten i overtid med to mål mens Torino fosset frem til å finne scoringen de hadde jaget hele kampen.
På Stadio Grande Torino var gjestene farligere i første omgang da Sirigu reddet sine med minst to kanonredninger på Veretout og Mirallas. Likevel snudde vertene trenden og hadde minst tre store sjanser, med Belotti, Iago Falque og De Silvestri, for å ta ledelsen. Ingen klarte å styre ballen mellom stengene og fotballgudene straffet Torino på grusom måte.
Innbytter Giovanni Simeone, som erstattet den skuffende nysigneringen Muriel) kontret alene fra sin egen halvdel. Sirigu gjorde det beste han kunne men returen var rett på Chiesa sin fot og vingen greide å sparke ballen i mål.
Torino var i total ubalanse og midtstopper Lyanco bommet på en lett tilbakepasning, presset av Chiesa igjen. Unggutten hadde det lett til å overliste keeper med utsiden av foten.
Fiorentina venter nå vinner til Roma-Virtus Entella.