CR7: “Juventus har hentet meg for dette!”

218

Comebacken er et faktum! Få trodde at Juventus hadde en virkelig sjanse til å snu 0-2 tapet i Madrid, men man hadde undervurdert Cristiano Ronaldo.
Mannen som ledet Real Madrid til tre strake Mesterliga-gull ble signert i fjor sommer av Juventus akkurat på grunn av evnen til å avgjøre storkampene. Hittil i Champions League hadde han vært litt fraværende og tam. Noen kritikkere antydet at Juventus hadde virkelig kastet masse penger bort på ham…

- Annonse -

Ronaldo-effekten var altfor sterk

I kveld leverte CR7 en av tidenes beste prestasjoner både som toppspiller og som leder. Han tok lagkameratene på hånda og oppmuntret dem alle før og under kampen.
De tre målene var bare en logisk konsekvens av en ny og uforventet driv Juventus endelig viste.
Juventus styret kampen fra avsparket og fikk et tidlig mål annullert etter er rask VAR-sjekk, men tok ledelsen med Cristianos flotte heading før halvtimen. Atletico var nesten usynlig og det vare bare på tampen at de fikk en eneste, stor mulighet. Moratas header seilet over tverrliggeren. Nærmere kom Atletico aldri.

Rett etter pause scoret Ronaldo igjen med hodet. Ballen gikk knapt over streken. Uten goal-line technology ville dette vært umulig å se.
2-0 var en vanskelig stilling: reduseringen kunne ødelegge det hele men ekstraomganger var neppe en ønskelig situasjon. Juventus fortsatt å angripe med omhu, selv om med litt mindre nøyaktighet.
Innbytter Moise Kean brente en gedigen sjanse da han skøyt like utenfor på en kontring. Fem minutter før slutt herjet Bernardeschi på venstre siden og gikk ned i feltet. Dommer Kuipers vurderte dette for et par sekunder og da blåste han straffe.
Hvem annen enn Cristiano Ronaldo kunne ta den viktigste og tyngste ballen i Juventus’ nylige historie? Det var jo han som spolerte comebacken mot Real Madrid i fjor med en omdiskutert straffe. Det er jo han som sender Juventus videre til kvartfinaler etter en ellevill kamp.

Juve storspilte, endelig

Juventus har vel hentet ham for dette. Han er superstjernen som kan snu et fortapt oppgjør nesten på egen hånd, bare for han faktisk er på bana. Det lille, store ekstra klubben hadde mistet i forrige sensogene da Champions League-gull glapp ut av hendene i siste liten.
Hele laget fortjener likevel ros for alle virket friske og villige. Til og med Allegri var patent med dristige valg (Emre Can og debutant Leonardo Spinazzola som backer). For én gangs skyld spilte Juventus som et ekte topplag, med god tempo og driv. De kunne og kanskje burde ha skapt flere store sjanser men keeper Szczesny var helt uforstyrret hele kvelden. Noe helt usedvanlig til og med i serien mot svakere motstandere og med mindre pris på spil.
En fabelaktig kveld for Den Gamle Dame, kanskje vendepunktet alle har ventet på. De vet at Cristiano Ronaldo er tilbake og han ikke skal gi sin Mesterliga-trone opp uten å kjempe.

Kommentarer

kommentarer