VfL Wolfsburg og Bruno Labbadia skiller lag etter sesongen

126
Bilde: Frank Schwichtenberg, Wikimedia.

Bundesliga-klubben VfL Wolfsburg må finne en ny trener. Klubben fra bilbyen bekrefter på sin hjemmeside at den nåværende hovedtreneren Bruno Labbadia ikke ønsker å fornye kontrakten. RB Salzburgs trener Marco Rose skal være den fremste kandidaten til å etterfølge Labbadia.

Etter at mye tydet på at Wolfsburg og Labbadia kom til å avslutte samarbeidet etter sesongen, har treneren i dag informert laget og klubbledelsen om avgjørelsen. Sammen med Labbadia forlater også assistenttrenerne Eddy Sözer og Olaf Janßen klubben.

– Jeg har de siste ukene tenkt på framtiden og har kommet fram til at jeg ikke fortsetter i VfL Wolfsburg etter sommeren. Et videre samarbeid hadde bare gitt mening for klubben om det hadde funnet sted et konsekvent faglig utbytte mellom de sportslig ansvarlige hele sesongen. Ettersom våre forestillinger ikke samsvarer hundre prosent, har jeg tatt denne avgjørelsen, begrunner Labbadia.

Labbadia ble Wolfsburg-trener i februar 2018 da laget befant seg i nedrykksstriden. Sesongen 2017/18 avsluttet laget på kvalifiseringsplassen, men vant begge kvalifiseringskamper mot Holstein Kiel. Denne sesongen har laget så langt prestert mye bedre og ligger på sjuendeeplassen.

– Avgjørelsens tidspunkt har overrasket oss. Vi hadde gjerne tatt samtalen begge sider hadde planlagt. Det er synd at det ikke skjer, men vi respekterer hans avgjørelse, sier Wolfsburgs sportssjef Jörg Schmadtke.

Ifølge sportsavisen kicker kan Labbadias etterfølger bli Marco Rose. Avisen beretter at Wolfsburg allerede har vært i samtaler med Salzburgs tyske trener. 42-åringen har trent Salzburgs førstelag siden sommeren 2017. I 17/18-sesongen vant han serien og ledet laget til semifinalen i Europa League.

Kommentarer

kommentarer