To nordmenn og mye kvalitet: Dette venter LSK Kvinner mot Wolfsburg

475
Ingrid Syrstad Engen. Bilde: El Loko Foto, Wikimedia.

Når LSK Kvinner spiller i Wolfsburg i Champions League, blir det ikke kun et gjensyn med Ingrid Syrstad Engen. Toppserie-klubben møter et av Europas beste lag.

Tyske VfL Wolfsburg har vunnet fire serie- og seks cupgull på rad. I 2016, 2018 og 2020 kom laget seg til finalen i Champions League, og vant turneringen i 2013 og 2014.

Les også: Spiller hjemmekampen i Ungarn

I 2019/20-sesongen var Ingrid Syrstad Engen en viktig del av laget som vant «The Double». Den norske landslagsspilleren forlot LSK Kvinner etter VM i 2019, og kjempet seg fort til en fast plass i Wolfsburg. Etter sesongen forlater hun klubben: 22-åringen takket nei til en ny kontrakt.

- Annonse -

I fjor høst fikk Syrstad Engen selskap av landslagskollega Karina Sævik. Sævik og Syrstad Engen er de siste av en rekke nordmenn som har spilt for klubben. Blant annet har Melissa Wiik, Synne Jensen, Caroline Graham Hansen og Kristine Minde vært innom klubben fra bilbyen.

Skadetrøbbel etter nesten perfekt sesong

Mens Wolfsburgs eneste tap i en offisiell kamp i 2019/20-sesongen kom i Champions League-finalen, går ikke alt på skinner denne sesongen. I serien ligger laget fem poeng bak serielederne Bayern München etter å ha tapt innbyrdes oppgjør.

Les også: Klubber og supportere vil boikotte Qatar-VM

Før sesongen mistet klubben Pernille Harder, en av verdens beste kvinnelige forballspillere, til Chelsea. I tillegg har Wolfsburg slitt med skader. Polske Ewa Pajor har ikke spilt en eneste kamp denne sesongen på grunn av en kneskade. Spisskollega Pauline Bremer røk korsbåndet etter fire runder. Alexandra Popp, Tysklands landslagskaptein, og landslagskollega Sara Doorsun var ute med skader i lengre perioder, i tillegg til flere småskader på forskjellige spillere.

Mye kvalitet i laget

Likevel er det fortsatt mye kvalitet i troppen. Laget er fullt av landslagsspillere på alle posisjoner, blant dem de nederlandske europamesterne Dominique Janssen og Shanice van der Sanden, svenskene Fridolina Rolfö og Rebecka Blomqvist, og flere tyske landslagsspillere.

På banen viser laget til trener Stephan Lerch denne kvaliteten gjennom dominant spill. Wolfsburg liker å ha ballen og styre kampen, og er varierte i angrepsspillet. Laget liker særlig godt å få satt opp spillere på kant i 1 mot 1-situasjoner, og få ballen i boksen derfra, mens mange spillere beveger seg inn i farlig område foran mål.

Mot ballen står Wolfsburg som regel høyt i press, og vil vinne og gjenvinne ballen i gunstige posisjoner i motstandernes banehalvdel. Bak den høytstående forsvarsrekken blir det imidlertid en del rom som kan utnyttes, særlig om ballen flyttes kjapt framover på overganger.

– Vi har forberedt oss akribisk

Stephan Lerch forteller om planen for kampen til klubbens hjemmeside.

– Vi må skape rom, holde tempoet høyt og utnytte våre fysiske fordeler – de er jeg sikker på at vi har – i løpet av kampen. Vårt mål er selvfølgelig å skape et godt utgangspunkt for returkampen, siteres han.

Les også: Aafk henter RBK-talent

Wolfsburgs trener har analysert LSK Kvinner før kveldens oppgjør.

– Vi har som vanlig forberedt oss akribisk, og lagt fokuset på de to Champions League-kampene mot Minsk. De bruker mange spillere i oppbyggingen, er ute etter trygghet og å trille ballen. I forsvaret er de veldig mannorienterte, konkluderer Lerch.

Den første kampen spilles i Wolfsburg i kveld. Avspark er kl. 18.15.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -