– Det de har fått til er helt fantastisk

187

– Det de har fått til er helt fantastisk


For seks år siden var AFC Bournemouth nr 89 i det engelske ligasystemet. Nå er de klare for spill i den øverste divisjonen for første gang i klubbens historie.

 

Claus Lundekvam spilte som kjent 14 år i Southampton og Bournemouth ligger bare 20 minutter unna. Derfor har Claus kjennskap til eventyrklubben.

– Jeg får tårer i øynene av å se på dette her, fordi jeg kjenner jo Bournemouth og det er tjue minutter unna Southampton hvor jeg bodde i 14 år og det er en bitte, bitte liten klubb, sa Lundekvam direkte på tv2 nyhetskanalen tidligere i dag.

- Annonse -

Klubben var i 2008 nedsyltet i gjeld, ble trukket 10 poeng og rykket dermed ned i League Two. Den påfølgende sesongen i League Two måtte de også starte med 17 minuspoeng. The Cherries var ekstremt nære å rykke ned fra League Two også, men berget plassen i siste serierunde. Siden har det bare gått oppover for klubben fra sør-kysten.

– Det de har gjort de siste seks årene er rett og slett helt fantastisk, fortalte Lundekvam, før han fikk spørsmål om hvordan dette har vært mulig.

– Eddie Howe er «the main man». Han har vært i klubben en evighet og har vært gjennom alle disse opprykkene og i 2011 fikk de inn en kar som het Maxim Demin som hadde penger, en russisk millionær. Så de har ikke gjort det gratis, men måten de har gjort det på, selvfølgelig pengene er der, men måten de spiller utrolig attraktiv fotball på og Eddie Howe, det han har gjort og den harmonien han har skapt i Bournemouth og i klubben er bare helt eventyrlig, fortalte Lundekvam.

Da Lundekvam var i Southampton pleide de å spille veldighetskamper mot Bournemouth for å hjelpe den lille klubben med å generere inntekter.

– Det var for å gi de penger, de hadde ikke økonomi og de slet hvert eneste år.


Bournemouths reise mot toppen:

2008/09: 21.plass League Two

2009/10: 2.plass League Two (opprykk)

2010/11: 6.plass League One

2011/12: 11.plass League One

2012/13: 2.plass League One (opprykk)

2013/14: 10.plass Championship

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -