Derfor drøyer Dortmund-debuten for Alexander Isak

315

Alexander Isak var ikke med i troppen til Borussia Dortmunds kamp mot Mainz i helgen. Ifølge den tyske avisen Bild skal hovedårsaken være at at klubben venter på en «forsinket»avgjørelse fra FIFA.

De gule og svarte fra Dortmund spilte i helgen borte mot Mainz, en kamp hvor ikke klubbens ny innkjøp fikk ta del i kampen.

Svensken var ikke inkludert i kampen troppen, selv om han trente A-laget hele uken. Den tyske klubben har gjort det klart at de ønsker å matche Isak, forsiktig og la svensken akklimatisere seg mens noen papir arbeid fortsatt gjenstår.

FIFA må godkjenne

Skal vi tro rapportene fra Tyskland,vil det ennå gå noen uker før Isaks får sin debut i Dortmund-drakten. Ifølge den tyske avisen Bild, kommer svensken til å stå over neste seriekamp mot RB Leipzig.

- Annonse -

Grunnen til at Isaac ikke vil spille er at FIFA må gjøre en «spesiell godkjenning» av overganger knyttet til spillere under 18 år – noe som AIK skrev i sin pressemelding når overgangen ble gjort offentlig.

«Slike overganger må gå i gjennom «FIFA», de må må gi sin godkjenning siden Alexander Isak, er under 18 år, som angitt i artikkel 19,» Beskyttelse av mindreårige «i FIFAs» Forskrift om status og overføring av spillere.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -