Lars Lagerbäck overtar det norske landslaget

188

I dag ble det klart etter flere måneder med spekulasjoner om, hvem som overtar landslagsjobben etter Per Mathias Høgmo.

Klokken 12 offentligjorde Norges fotballforbund ansettelsen av Lars Lagerbäck. Han overtar trener-ansvaret etter at Per-Mathias Høgmo ga beskjed om at han trekker seg som landslagssjef for de norske landslagsguttene.

Siden den gang har toppfotballsjef Nils Johan Semb jobbet «intenst», med å finne en ny kandidat for den ledig jobben. Nå ha har den blitt tildelt Islands «mirakel-trener» Lars Lagerbäck.

– Han er en trenerkapasitet. Det er en fornøyelse å presentere ham som ny landslagssjef for oss. Med da fokus inn mot EM-kvalifiseringen i 2019. Vi har inngått en treårskontrakt med Lars innenfor fornuftige rammer, sa fotballpresident Terje Svendseni starten av Pressekonferansen.

- Annonse -

FC København treneren Ståle Solbakken var den største favoritten til å overta landslagsjobben. Men partene avsluttet samtalene den 11. januar.

– Det er ikke noen hemmelighet at vi var samtaler med Ståle Solbakken. En dialog som varte godt inn i det nye året, men det ble for avansert, forteller Semb.

Hovedpersonen selv sier dette på pressekonferansen

Lagerbäck har signert en kontrakt som strekker seg over tre år.

– Akkurat nå føles det veldig bra. Det her er en herlig utfordring, sier Lagerbäck.

Terje Svendsen (NFF-presidenten), har ikke ønsket å kommentere  hva Lagerbäck vil få i lønn, som landslagssjef for Norge. Men sa i stede at ansettelsen er innenfor «Rimelighetens-grenser».

Per-Mathias tjente borti millioner kroner da han var landslagssjef. Så vi kan tippe et stede mellom 4-5,5 millioner kroner vil Svensken få i lønn.

Svensken fikk naturlig nok spørsmål om hva han tjener. 

–  Skal vi sammenligne med en «vanlig mann, og kvinne i Norge, så tjener jeg bra. Sammenlignet med fotballtrenere ellers rundt om i Europa, tjener jeg  ikke så bra.

Fotballpresident Terje Svendsen sa følgende til NTB om nivået på den nye landslagssjefens godtgjørelser:

– Vi har kommet fram til en veldig bra avtale, og en ramme som styret har satt med utgangspunkt i det som tidligere har vært nivået.

– Kontrakten hans er også strukturert slik at den er resultat- og prestasjonsbasert,avslutter Svendsen.

Den nye landslagssjefen fikk også spørsmål om Norges muligheter til å kvalifiserer seg til VM i Russland.

– Det kan bli utrolig vanskelig å vinne gruppen, men det finnes en mulighet for å bli nummer to i gruppen, for så å spille en eventuelt «playoff». Men det kan bli ekstremt vnskelig slik situasjonen er.

Under  onsdagens pressekonferanse ble Norges landslagssjef spurt om vi kan få se noe lignende, med Norge slik han klarte med det Islandske landslaget.

– Kan Island gjøre det, så kan definitivt Norge gjøre det, sier Lagerbäck

Trener med langerfaring som landslagssjef

Svensken har lang erfaring som landslagstrener for Sverige, Nigeria og nå sist Island. Under sist sommers fotball-EM i Frankrike opplevde Lagerbäck og det islandske folket stor suksess med det Islandske fotballandslaget.

Lagerbäck selv beskriver den norske spillertroppen som en spennende miks av unge og fremadstormende fotballspillere, med rutinerte spillere..

– Men jeg kjenner ikke så godt til spillerne, men har en del gode medarbeidere, sier Lagerbäck, og forteller videre at han skal bruke mye tid på å se videoopptak av de norske spillerne fremover. Han skal også ha vurdere en norsk assistenttrener.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -