Målløst i toppkamp: "Hver kamp framover blir en mini-finale"

163

Det ble 0-0 da Borussia Dortmund og Bayern München møttes på Westfalenstadion lørdag kveld. Dortmund kunne med seier vært to poeng bak og skapt en virkelig spenning i Bundesliga, men uavgjort betyr at det fortsatt er fem poeng mellom de to beste lagene i ligaen.

Dette er noen av reaksjonene etter kampen:

Thomas Tuchel (Dortmund-trener): «Situasjonen er uforandret. Uansett hvordan tabellen ser ut er jeg overbevist om at vi vil fortsette å utvikle oss. Jeg er veldig fornøyd med måten vi spilte på. Vi forsvarte oss høyt og gjorde det veldig bra. Stor kudos til spillerne.»

Erik Durm (Dortmund-spiller): «Vi kan være fornøyd med et poeng, spesielt med bakgrunn av andre omgang. Vi måtte forsvare oss mye så uavgjort er ok.»

- Annonse -

Roman Bürki (Dortmund-keeper): «Jeg har egentlig miksede følelser. Jeg skulle ha gjort det bedre ved et par anledninger, men jeg er glad jeg klarte den refleks-redningen mot [Arturo] Vidal. Vi vil analysere hva vi gjorde galt å lære av det. Jeg er glad vi holdt nullen. Vi viste at vi kan spille jevnt med dem og jeg er stolt av laget.»

Sven Bender (Dortmund-spiller): «Vi tar det poenget. Bayerns ledelse er fortsatt slik den var, men det er fortsatt nok kamper igjen å spille. Vi håper å kunne bygge videre på det vi presterte her. Det er fortsatt mange muligheter, men selvagt er Bayern i en bedre posisjon enn oss for øyeblikket. Det blir det vanskelig for oss, men vi må bare fortsette å vinne våre kamper. Jeg tror det er beste måten å putte dem under press.»

Thomas Müller (Bayern-angriper): «Vi kontrollerte kampen spesielt i andre omgang. Vi hadde et lite overtak av gode sjanser i første omgang, men Dortmund hadde også sine sjanser. Manuel Neuer gjorde noen veldig gode redninger og Joshua Kimmich reddet oss et par ganger også. Uavgjort var et rettferdig resultat som vi kan leve med, men jeg ville selvsagt foretrukket at vi reise hjem med seier. Vi har noen viktige kamper foran oss både i Champions League og semifinale i DFB-cup, men alle kampene i Bundesliga blir nå som en mini-finale».

Philipp Lahm (Bayern-forsvarer): «Det var et rettferdig resultat. Vi hadde de største sjansene og dominerte i andre omgang, men det kunne like gjerne vært 2-2. Det skjer når to topplag møtes. Dortmund har vært i god form, og det var ikke lett å rise dem av oss. Vi hadde noen store sjanser, som da Douglas Costa var alene mot Roman Bürki. Det var veldig intenst og en fantastisk kamp for fansen. Vi er fortsatt fem poeng foran og det er ni kamper igjen å spille. Det er en lang vei igjen, men det er fortsatt i våre hender.»

Pep Guardiola (Bayern-trener): «De første 20 minuttene hadde vi problemer med måten vi presset på. Vi var gode i andre omgang. Vi hadde nok sjanser til å vinne kampen. Dortmund hadde også noen sjanser, men det ville alltid bli slik. Det er nesten umulig å unngå kontringer imot når du spiller he. Resultatet er ok, kampen var god. Jeg må spesielt fremheve Joshua Kimmich. Han har spilt mot fantastiske angripere i Champions League og mot Aubameyang i denne kampen. Han har lidenskap. Han har alt. Jeg elsker han.»

Kilde: bundesliga.com

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -