Die gelbe wand-Den gule veggen!

1494

Den gule veggen: Et syn som trollbinder deg. Den søndre tribunen på Signal Iduna Park er muligens ikke synlig fra månen, men stemningen og lyden er det ingen stjerne som kan slå.

96 meter brei og 39 meter høy. Plass nok til en liten norsk by. En tribune som tar pusten fra den mest garvede supporter. En tribune som skremmer en hver motstander og gir en hver Dortmund fan gåsehud.

Tidligere Dortmund keeper Roman Weidenfelder har sagt følgende om den gule veggen «Om du er motstander vill veggen knuse deg, om du som keeper har veggen i ryggen finner du ikke bedre følelse som spiller»

Nesten 25000 får plass på tribunen. Alle samfunnslag er samlet og kjenner kjærligheten til klubben. Målet er å få gutta på banen til å putte ballen i motstanderens mål og vinne.

- Annonse -

Norbert Dickel, speaker på stadion og tidligere spiller sa følgende om veggen «Sydtribunen har en utrolig energi med en eksepsjonell lyd som skremmer vettet av motstanderne. «Når kampen starter og veggen synger skaper det en atmosfære du ikke finner på andre arenaer.»

Nåværende Liverpool manager og tidligere BVB manager Jurgen Klopp har sagt følgende om den gule veggen «Når du kommer ut av tunnelen og inn på banen blir du født på ny»  «Du kommer ut på matta og stadion eksploderer, du ser til venstre og du har følelsen av å se 150000 gærne fans»

Die gelbe wand har sitt utspring fra 2005. Da stadion ble bygget og åpnet i 1974 var sydtribunen ganske liten, bare noen få tusen. Frem til 1997 seieren i Champions league var kapasiteten 12000. Etter det ble veggens kapasitet doblet.

Jeg avslutter med et sitat fra den tyske legenden Bastian Schweinsteiger. Han fikk spørsmål om hva som skremte han mest i Dortmund. «Det jeg er livredd for er den gule veggen!»

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -