Dortmund sikret semifinalen i siste minutt

134

Det ble en høyst spennende og sjanserik kamp da Borussia Dortmund tok seg til semifinalen i DFB-cup på bekostning av Stuttgart. Kampen endte 3-1 til gjestene i gult og svart, etter en avgjørende scoring helt på slutten.

Marco Reus ga BVB ledelsen i starten av første omgang, før Lukas Rupp utlignet etter 21 minutter på et skudd som gikk via Henrikh Mkhitaryan og inn bak Roman Bürki. Men i en førsteomgang der BVB var spillemessig best, viste Reus og Pierre-Emerick Aubameyang igjen sine kvaliterer i angrep. Aubameyang ble spilt gjennom av Reus og gaboneseren knallet ballen inn på et lavt langskudd som gikk inn ved stanga.

BVB ledet fortjent nok til pause, og hadde et par gode sjanser i starten av andre omgang til å øke ledelsen, men uten å klare det. I stedet kom Stuttgar veldig og satte inn et solid trykk fra 55. til 70. minutt, før kampen jevnet seg mer ut. Begge lag skapte flere gode sjanser, Stuttgart til å utligne og BVB til å punktere.

Punkteringen kom imidlertid ikke før i sist spilleminutt. Aubameyang vant en duell langt nede på egen banehalvdel, men hele Stuttgart i angrep fikk han en autostrada og løpe på, og med hans fart var det ingen tvil. Han løp alene oppover halve banen før han serverte Mkhitaryan som enkelt kunne sette inn avgjørelsen.

Forøvrig var det en protest fra Dortmund-fansen på dyre billetter til kampen. Det ble markert med at flere av dem ikke kom inn på stadion før det var spilt 18 minutter, og at de kastet tennisballer ut på banen som stoppet kampen en kort periode.

Stuttgart – Borussia Dortmund 1-3 (1-2)
Mål: 1-0 Marco Reus (5), 1-1 Lukas Rupp (21), 1-2 Pierre-Emerick Aubameyang (31), 1-3 Henrikh Mkhitaryan (90)
Gult kort: Niedermeier, Grosskreutz, Didavid, Stuttgart, Sokratis, BVB
Tilskuere: 46.500

Innlegget Dortmund sikret semifinalen i siste minutt dukket først opp på Bundesliga Norge.
Source: Blnorge.com