Dortmunds sportssjef: – «Gentlemen’s agreement» med Sancho, men ikke med Haaland

315
Erling Braut Haaland Foto: Werner100359, Wikimedia.

Dortmund sportssjef bekrefter at klubben har en «gentlemen’s agreement» med Jadon Sancho om et mulig klubbskifte. Samtidig tilfører han at en slik avtale ikke er inngått med Erling Braut Haaland.

Jadon Sancho og Erling Braut Haaland er Borussia Dortmunds mest ettertraktede spillere. Særlig Sancho kan forsvinne etter sesongen – om klubbens betingelser blir oppfylt.

– Allerede i fjor hadde vi et «gentlemen’s agreement» med Jadon. Under visse forutsetninger har han lov til å bytte klubb, sier Zorc til TV-kanalen ARD, uten å utdype hvilke forutsetninger det dreier seg om.

Les også: Her kan du se søndagens kamper

- Annonse -

Sancho var ettertraktet allerede i fjor. Særlig Manchester United var meget interesserte i å signere engelskmannen, men møtte ikke Dortmunds krav om overgangssummen. Tyskerne krevde rundt 120 millioner euro. Ifølge Sport1 skal Dortmund også i år kreve over 100 millioner euro. Sanchos kontrakt med Dortmund varer fram til sommeren 2023.

Når det gjelder Haaland er situasjonen annerledes, påpeker Zorc.

– En slik avtale har vi ikke med Erling, sier han.

Les også: Holtan matchvinner da Bryne slo Jerv

Haalands agent, Mino Raiola, hadde tidligere på lørdag økt rykteflommen rundt en Haaland-overgang. I et intervju med spanske AS sier agenten at Haaland er ønsket av «alle 14 store klubber».

– Nå handler det om å finne den beste løsningen for ham. Har ikke Madrid råd til å kjøpe Haaland? Eller Barcelona?, siteres Raiola i den spanske avisen.

Zorc har tidligere vært tydelig på at Dortmund planlegger med Haaland neste sesong, uavhengig om Dortmund klarer å nå en Champions League-plass.

Les også: KFUM-Isnes: – Vi skal bli topp 6

– Vi har gjort klart hva vi mener om Haaland-saken. En avgjørelse blir ikke tatt uten at Borussia Dortmund er med. Uansett hvor vi havner, skal Erling fortsette å spille for oss, sa Zorc til Sport1 i midten av april.

For øyeblikket ligger Dortmund ett poeng bak fjerdeplassen som sikrer Champions League-spill neste sesong. Det gjenstår tre runder i Bundesliga.

Haalands kontrakt med Dortmund varer fram til sommeren 2024.

Tysk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger tysk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -