Drømme-møte med Messi for lille Murtaza

271

For nesten et år siden gikk et bilde av femåringen Murtaza Ahmadi viralt, etter et bilde av den afghanske gutten ble postet på nettet. På bildet ser man Murtaza i et afghansk ødeland, kledd i en plastpose, som det er skrevet «Messi 10» på, med blå tusj.

Gutten ble en sensasjon og det varte ikke lenge før Messi selv fikk høre om saken. Livet har bedret seg mye for Murtaza det siste året og i etterkant av bildets virale eksplosjon mottok han en signert Argentina-drakt pluss en annen signert drakt og en fotball, blant annet ved hjelp av gode mennesker på sosiale medier og Unicef. Murtazas far, Muhammad Arif, har kommentert at han ikke hadde råd til å kjøpe en ekte drakt til Murtaza, noe som er naturlig i det krigsherjede og fattige Afghanistan.

Messi´s far, Jorge, har også uttalt at: «Messi vil gjøre noe» for Murtaza og nå nylig fant verden ut akkurat hva det var. Barcelona er for tiden i Doha i Qatar, høyst sannsynlig som en del av avtalen med Qatar Airways og Qatar Foundation, og under kampen mot Saudi-Arabias Al-Ahli tirsdag dukket Messi opp med to ballgutter. Den ene, en lokal gutt, er ukjent, men den gutten på høyre side er det lett å dra kjennskap på.

Murtaza fikk virkelig et drømmemøte og i en verden langt fra den han er vant med, i rike Qatar, blant mennesker av alle nasjonaliteter, kunne han bli tilgitt for å ha blitt litt skremt, men Murtaza taklet heller det hele med glede. Han fikk gjøre langt mer enn vanlige ballguter, blant annet hente ballen til avspark og når han hadde gjort det, var det ikke lett å vite hvor han skulle gjøre av seg.

- Annonse -

Barcelona vant 5-3 i kampen, men det er nok den lille gutten som vil overskygge den lille spilleren denne gangen. Murtaza kan nå dra hjem fra denne gledelige opplevelsen, det være om han hadde hatt et hjem. Familien har nylig måttet flykte til Pakistan som følge av trusler. Grunnen? Familien mottok trusler som følge av bildet og «folk lurte på hvorfor jeg lærte sønnen min om fotball og ikke Koranen» i følge far Mohammad Arif.

Vi håper bosituasjonen bedrer seg for Murtaza og at vi snart vil få se han på Europas fotballbaner.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -