El Clásico kan bli flyttet til Kina eller USA

235

La Liga-presidenten Javier Tebas forteller i et intervju med med den britiske avisen Financial Times, at El Clásico i fremtiden kan spilles utenfor Spanias grenser.

I juli møtes Real Madrid og FC Barcelona utenfor Spanias grenser for første gang siden 1982, da El Clásico mellom disse to gigantene ble spilt i Miami i USA i en treningskamp i International Champions Cup. Til tross for at det kun var snakk om en treningskamp, ble det enormt med oppmerksomhet, ikke bare i USA men rundt om i hele verden.

Noe som har ført til at det har startet forhandlinger om, at El Clásico i fremtiden muligens kan bli spilt utenfor de spanske grensene. Da snakker vi om når lagene møtes til dyst i både La Liga, Cupen og Champions League.  Disse forhandlingene har La Liga-presidenten Javier Tebas kommentert i et intervju med Financial Times i forbindelse med Soccerex Global Convention i Manchester. Hvor han sier følgende om mulighetene for at det kan skje.

– La Liga er global underholdning, og vi ønsker gjerne innspill fra flere internasjonale aktører. Noe som kan gjøre at La Liga vokser ennå mer i fremtiden. Derfor snakker vi nå om muligheten for at noen av kampene i La Liga, og eventuelt El Clásico kan i fremtiden spilles utenfor Spania. Men som sagt så er vi i startfasen, men som Liga støtter vi idéen, sier Javier Tebas.

- Annonse -

Det er folkene bak selve ICC (International Champions Cup), som står bak denne idéen om å ta La Liga og spansk fotball til nye høyder. I løpet av denne sommeren fikk (ICC), også muligheten til å sette opp en kamp mellom Real Madrid – FC Barcelona på deres programmet, som var første gang siden 1982 at disse to klubbene møtes utenfor Spania.  Hvor det ble arrangert kamper i både USA, Kina, og noe som gjør at disse to landene er mest sannsynligvis landene det vil bli spilt El Clásico.

Som en del av La Liga’s ambisjoner om å globalisere spansk fotball, har den spanske ligaen avdelinger flere steder rundt om i verden.  Blant annet i USA, India, Dubai, Sør-Afrika, Nigeria og Kina. Det er noe av det samme vi ser med lagene i NFL. Hvor lagene spiller noen av kampene i Europa, og spesielt har det blitt i England hvor Wembley har blitt brukt som arena for kampene.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -