En av de mange rekordene Messi kan sette i år, er verdensrekorden til Ryan Giggs

449

Lionel Messi sikter selvsagt på flere rekorder, og disse kan han oppnå i året som nå akkurat har startet:

  • Hvis Barcelona vinner The treble i år, altså La Liga, Copa del Rey og Champions League, vil han utligne rekorden på 36 trofeer vunnet i en og samme klubb. Det er den tidligere Manchester United-vingen Ryan Giggs som har rekorden. Messi er nok ekstra giret på å vinne Champions League, som Barca ikke har gjort siden 2015.
  • Messi kan i løpet av året bli den som har spilt nest flest kamper for Barcelona. Han er nå på tredjeplass med 657 kamper, og det er bare 18 kamper før han er forbi Andres Iniesta som har spilt 674 kamper for laget. Men det er et stykke opp til førsteplassen. Xavi har spilt 767 kamper for Blaugrana.
  • Messi kan også slå rekorden for antall seire i La Liga oppnådd av en spiller. Han er bare 11 ligaseire unna å tangere rekorden til Iker Casillas på 334 seire for Real Madrid.
  • Argentineren har gode sjanser til å vinne Golden Boot (toppscorer i Europa) for sjette gang, og klarer han det igjen er det tredje året på rad – noe ingen har klart tidligere.
  • 31-åringen ligger også godt an til å vinne vinne Pichichi-prisen for sjette gang i karrieren (har 15 scoringer så langt i sesongen, og de neste på listen er Cristhian Stuani i Girona og lagkamerat Luis Suarez på 11 mål hver). Denne prisen deles ut til toppscoreren i La Liga. Den spanske legenden Telmo Zarra har vunnet prisen seks ganger, og Messi kan altså utligne denne. Per i dag har Messi 397 ligamål for Barca, så det er bare et spørsmål om tid før han runder 400.
  • Barcelonas kaptein er også bare et hat-trick unna å nå sitt 50. hat-trick i karrieren.

Kilde: Marca

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

- Annonse -
[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -