Endringer i bunnen etter fredagens kamper

107

Det ble endringer i bunnen av 2. Bundesliga etter fredagens kamper. I bunnoppgjøret mellom Duisburg og 1860 München stakk førstnevnte av med alle tre poengene. Det så lyst ut for gjestene fra München da Michael Liendl sendte gjestene i ledelsen etter 64 minutter, men ti minutter senere utlignet Thomas Bröker for bunnlaget Duisburg. Vondt ble til verre for 1860 da Milos Degenek ble utvist med sitt andre gule etter 80 minutter, og som om ikke det var nok førte Victor Obinnas mål til at det ble 2-1-seier for Duisburg. I tillegg vant Paderborn 2-0 mot FSV Frankfurt etter to mål av Moritz Stoppelkamp. Paderborn går dermed forbi 1860 München på tabellen og opp på playoff-plassen. Duisburg har på sin side nå like mange poeng som 1860, men ligger fortsatt på sisteplass p.g.a. målforskjell. For Paderborn er avstanden opp til sikker plass nå kun ett poeng, men den kan øke ettersom Fortuna Düsseldorf spiller sin kamp søndag formiddag mot Greuther Fürth.

De to topplagene RB Leipzig og Nürnberg gikk begge på overraskende tap mot henholdsvis Sandhausen og Karlsruhe. Leipzig ble slått 1-0 hjemme etter at Korbinian Vollmann scoret sitt første mål for Sandhausen. Nürnberg fikk dermed en gyllen mulighet til å ta innpå Leizpig lørdag formiddag da de møtte Karlsruhe lørdag formiddag. Det startet lovende for bortelaget Nürnberg da Sebastian Kerk sendte dem i ledelsen etter kun 3 minutter, men kun 2 minutter før pause utlignet Jonas Meffert for Karlsruhe. Det så lenge ut til at det skulle ende med poengdeling på Wildparkstadion, men 4 minutter før slutt sendte Manuel Torres vertene i ledelsen. Det endte 2-1 i Karlsruhe, og Nürnberg tapte dermed sin andre kamp på rad. Til tross for tapet ligger Nürnberg fortsatt på 3. plass, 7 poeng ned til St. Pauli på 4. plass. St. Pauli vant på sin side 2-0 hjemme mot Bochum etter to scoringer av Fabrice Picault.