Stuttgart forsvarte førsteplassen – Bielefeld vant målfest i Wiesbaden

67

VfB Stuttgart fortsetter på topp i 2. Bundesliga etter 2-0-seieren mot Greuther Fürth. På den andre enden av tabellen er Wehen Wiesbaden fortsatt uten seier. Hjemmekampen mot Arminia Bielefeld endte med 2-5-tap for det nyopprykkede laget.

VfB Stuttgart – SpVgg Greuther Fürth 2-0

Etter kun ett og et halvt minutt sendte Daniel Didavi vertene i føringen. Etter at Stuttgart måtte bytte ut Gonzalo Castro og keeper Gregor Kobel på grunn av skader kom Fürth seg bedre inn i kampen. Tobias Mohr var nær utligning da han traff tverrliggeren. På den andre siden misbrukte Philipp Klement en kjempesjanse og bommet på mål fra kort hold.

Stuttgart var stort sett harmløse i andre omgang. Fürth presset høyt og hadde initiativet, men uten å skape mange store sjanser. Mohr traff på nytt kun treverket. Åtte minutter før slutt utnyttet Philipp Förster en overgang og doblet ledelsen. Marvin Stefaniak sørget for Fürths tredje skudd i treverket på overtid. Med 17 poeng etter sju kamper forblir Stuttgart på førsteplassen.

SV Wehen Wiesbaden – Arminia Bielefeld 2-5

Bielefeld ligger kun to poeng bak Stuttgart etter seieren i Wiesbaden, mens Wehen har kun ett poeng etter sju kamper. Wehen tok ledelsen etter tre minutter ved Manuel Schäffler. Wehen var det mest aktive laget, men likevel snudde Cebio Soukou, Fabian Klos og Joan Edmundsson kampen før pausen.

Seks minutter etter pausen utnyttet Andreas Voglsammer omgangens første målsjanse og økte til 1-4. Schäffler svarte omgående og sørget for nytt håp hos hjemmefansen. Et kvarter før slutt avgjorde imidlertid Klos kampen. Vondt ble til verre for Wehen kort tid senere. Benedikt Röcker felte Klos i boksen, skadet seg, måtte ut på båre og fikk samtidig direkte rødt kort. Lukas Watkowiak reddet Voglsammers straffespark.

1. FC Nürnberg – Karlsruher SC 1-1

Kampen var lite underholdende de første tjue minuttene. Etter halvspilt omgang fikk Nürnberg tildelt et straffespark som Johannes Geis konverterte. Deretter våknet angrepsspillerne og begge lag skapte noen muligheter. Fem minutter før pausen utlignet Manuel Stiefler.

I andre omgang tok Karlsruhe sakte, men sikkert styringen, men uten å skape mange sjanser. Dermed utviklet det seg en sjansefattig kamp uten mange høydepunkter. Karlsruhe var til slutt nærmest tre poeng, selv om uavgjort var et rettferdig resultat. Begge lag ligger dermed midt på tabellen.

SV Sandhausen – VfL Bochum 1-1

I Sandhausen var Bochum nære sesongens første seier. Bortelaget spilte offensivt og skapte flere store målsjanser i løpet av de første 45 minuttene. Sandhausens keeper Martin Fraisl viste seg imidlertid å være uovervinnelig for Bochums angrepsspillere og var den soleklart beste spilleren hos et harmløst hjemmelag.

Ti minutter etter pausen tok Bochum ledelsen – ved en Sandhausen spiller: Aleksandr Zhirov styrte ballen forbi egen keeper. Selv om Sandhausen ble mer offensive deretter, skapte vertene ingen store sjanser. Aziz Bouhaddouz’ utligning to minutter før slutt kom ut av det blå. Sandhausen forblir på øvre halvdel, Bochum er nest sist med kun fire poeng.