Leipzig fortsatt på topp etter trygg seier i Bremen

107
Marcelo Saracchi scoret sitt første Bundesliga-mål mot Bremen. Bilde: Willibald11, Wikimedia.

(Bremen – Leipzig 0-3) RB Leipzig fortsetter å lede Bundesliga. Mot Werder Bremen ble dødballer avgjørende for det østtyske laget.

Bremen var engasjerte i begynnelsen og prøvde å styre kampen. Etter 13 minutter utnyttet imidlertid Leipzigs kaptein Willi Orban kampens første målsjanse. Midtstopperen stanget inn ledermålet etter Christopher Nkunkus corner.

Deretter mistet Werder etter hvert initiativet og Leipzig tok over styringen. Unntatt en god mulighet ved Bremens Davy Klaasen slet dog begge lag med å spille seg fram til muligheter.

Likevel doblet Leipzig ledelsen, på nytt etter en dødball. Marcel Sabitzer skrudde et frispark fra over tjue meter over muren og i krysset.

I andre omgang bedret Leipzigs angrepsspill seg. Gjestene skapte flere sjanser og kunne ha økt ledelsen ytterligere.

Etter tjue minutter endret kampbildet seg på nytt. Konrad Laimer spilte ballen med armen og fikk sitt andre gule kort. Med én spiller mindre på banen var gjestene ikke like offensive, men lot heller ikke Bremen komme til farlige avslutninger.

Til tross for mindretallet, klarte Leipzig å score et tredje mål sju minutter før slutt. Etter Timo Werners gode pasning reddet Jiri Pavlenka mot Amadou Haidara. Returen havnet hos Marcelo Saracchi som enkelt kunne score sitt første mål i Bundesliga.

Etter fem poeng har Leipzig dermed 13 poeng og leder Bundesliga to poeng foran Bayern München. Bremen ligger foreløpig på tiendeplassen med seks poeng.