Engelsk kvinnefotball – bli profesjonell eller rykk ned

660
Womens Super League logo

Engelsk kvinnefotball – bli profesjonell eller rykk ned

Spillerne i den beste engelske divisjonen Womens Super League skal være heltidsprofesjonelle hvis klubbene skal få lisens til å spille.
The FA innfører et helt nytt setup for den beste kvinnelige divisjonen allerede i den kommende sesongen. Det skriver BBC.
Fremover skal lagene bestå av profesjonelle spillere hvis de skal få lisens til å spille. Dessuten må klubbene blant annet også drive et akademi for talenter hvis de skal gjøre seg håp om å være en del av Womens Super League.

– Forandringene vil skape et elitemiljø som vil føre til flere og bedre spillere, og det vil øke interessen for kvinnefotball, sier Katie Brazier som er sjef for kvinnefotballen i England, til BBC.

Katie Brazier håper at en heltidsprofesjonell liga også vil styrke Womens Super League kommersielt, bl.a. fordi det forventes at det vil komme flere tilskuere til kampene.

Forventes 8-14 lag

- Annonse -

For øyeblikket spiller 10 klubber i Womens Super League. De må alle søke om lisens til den heltidsprofesjonelle ligaen som skal starte allerede sommeren 2018. Det forventes at den nye ligaen kommer til å bestå av mellom 8 og 14 lag fordi klubber fra den nest beste divisjonen også kan søke om lisens.

De 10 nåværende lagene er hovedsakelig kvinnelige avdelinger av godt etablerte klubber.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -