Erling Braut Haaland har signert for Dortmund

104
Erling Braut Haaland er klar for Borussia Dortmund. Bilde: Werner100359, Wikimedia.

Den norske spissjuvelen Erling Braut Haaland har funnet en ny klubb. 19-åringen har signert for Bundesliga-klubben Borussia Dortmund. Klubben kunngjør overgangen på sin nettside.

- Annonse -

Haaland, som ble jaktet av flere europeiske storklubber, har signert en kontrakt fram til sommeren 2024 med den tyske klubben.

– Jeg hadde intense samtaler med klubbens ledelse og den sportslige ledelsen. Fra begynnelsen av hadde jeg følelsen å ville signere for denne klubben, bli med på denne vegen og spille fotballen foran 80 000 mennesker i denne utrolige Dortmund-atmosfæren, siteres Haaland på BVBs hjemmeside.

Haaland forlater dermed østerrikske RB Salzburg etter en sterk høst. I tjue kamper i serien og Champions League har 19-åringen scoret 24 mål denne sesongen.

– Vi kan glede oss over en ærgjerrig, atletisk og fysisk sterk spiss som har målinstinkt og imponerende tempo. Vi ønsker å videreutvikle ham i Dortmund. Som 19-åring er Erling selvfølgelig i begynnelsen av en forhåpentligvis stor karriere, sier Dortmunds sportsdirektør Michael Zorc.

Etter halvspilt sesong har Dortmund tretti poeng og ligger på fjerdeplassen i Bundesliga, sju poeng bak serielederne RB Leipzig. I både cupen og Champions League er klubben i åttendedelsfinalen.

Kommentarer

kommentarer