EURO2016 – EM-Magasinet

561

Så var eventyret Island over. De fikk en lærepenge i dag, 5-2 etter 4-0 etter første omgang. Det var så klart en fortjent seier. Frankrike var mye bedre, men Island skal ha for innsatsen, de skal ha for at de fortsetter å jobbe og de skal ha for at de vinner andre omgang 2-1. Vi takker Island for innsatsen, det har vært et eventyr for den lille øya langt ute i havet, med 330 000 innbyggere, og ca.  100 profesjonelle fotballspillere. Med deres utgangspunkt og rammebetingelser har de overgått alle forventninger. De kan stolt reise hjem og bli mottatt som helter. Frankrike er da klare for semifinale mot Tyskland på torsdag i Marseille.

Nyheter fra EM:

  • Tyskland har fått litt skader å tenke på før torsdagens semifinale. Gomez er ute resten av EM med en muskelskade. Khedira er ute med lyskeskade. Schweinsteiger er også tvilsom med en kneskade. I tillegg er Hummels ute med karantene.
  • Belgieren Michy Batshuayi har signert for Chelsea. Overgangssummen skal være på over 370 mill. kr. Det er flere belgiere som er i overgangsspekulasjoner. Vermaelen til Italia (Roma eller Inter), Witsel til Everton (eller Liverpool). Mange prater om at for mange belgiske spillere har hatt hodet på feil plass under mesterskapet.
  • Guardiola har blitt presentert i Manchester i dag, og han skal være ute etter flere store stjerner. Suarez og Kroos har blitt nevnt i dag.
  • Balotelli er tilbake i Liverpool og sier han har skjønt at han må jobbe hardere og at han fremdeles har mulighet og talent til å vinne gullballen – vel….. det er et stykke dit.

Semifinaler onsdag 6/7 og torsdag 7/7

Wales har imponert og prestert over det de fleste hadde forventet. En stor stjerne i Bale som har vært god og betydd mye. De vant gruppespillet foran England og Slovakia. Videre har de slått ut Nord-Irland og Belgia.
Portugal kom videre etter 3. plass i gruppespillet. Etter Ungarn og Island. Ikke mange hadde forventet det. Portugal har kommet til semifinalen uten å vinne en kamp etter ordinær tid. Tre uavgjorte i gruppespillet. Slo ut Kroatia etter ekstraomganger og Polen på straffekonkurranse.
Dette blir mest sannsynlig en veldig jevn kamp. Det er også en kamp mellom to store stjerner  og lagkamerater i Real Madrid – Bale og Ronaldo. Bale er den som har vist seg best frem i mesterskapet så langt. Ronaldo har til gode å prestere på det nivået vi forventer at han skal være på.

- Annonse -

Tyskland mot Frankrike er en storkamp. Veldig vanskelig å se en klar favoritt her. Frankrike vant helt greit sin gruppe og har hatt en enkel vei til semifinalen. De har slått ut Irland og Island – ikke de største fotballnasjonene. Tyskland vant også sin gruppe. De slo Slovakia med 3-0 og måtte ut i ekstraomganger og straffer mot Italia. Det ble en tøff kamp som krevde mye krefter og en del skader.

Vi er tilbake på onsdag etter første semifinale.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -