EURO2016 – TYRKIA – EN OUTSIDER I EN TØFF GRUPPE!

628

Tyrkia er i gruppe med med Kroatia, Spania og Tsjekkia. Dette kan nok bli en av de hardeste gruppene. På papiret så skal Spania og Kroatia være de to beste lagene i denne gruppen. På papiret betyr da at disse landene har flest spillere fra de store lagene i Europa. Nå er ikke fotball matematikk, så det er ikke lett å spå utfallet. Vi skal også være klar over at FIFA-rankingen plasserer Tyrkia foran både Kroatia og Tsjekkia. Hverken Spania eller Kroatia kan forventes å få noen lette kamper mot hverken Tsjekkia eller Tyrkia. Begge de antatt svakeste lagene her er så gode at de kan ta poeng fra de fleste på en god dag. Vi antar at Tyrkia og Tsjekkia skal kjempe om å bli det 3. laget som går videre, men ikke sett mange penger på det.

 

TROPPEN

 

- Annonse -

Keepere:

Volkan Babacan (Istanbul Basaksehir), Onur Kivrak (Trabzonspor), Harun Tekin (Bursaspor)

Forsvar:

Ahmet Calik (Genclerbirligi), Caner Erkin (Fenerbahce), Gökhan Gönul (Fenerbahce), Semih Kaya (Galatasaray), Ismail Koybasi (Besiktas), Sener Özbayrakli (Fenerbahce)

Midtbane:

Hakan Calhanoglu (Bayer Leverkusen), Selcuk Inan (Galatasaray), Emre Mor (Nordsjælland)

Olcay Sahan (Besiktas), Nuri Sahin (Borussia Dortmund), Volkan Sen (Fenerbahce), Ozan Tufan (Fenerbahce), Arda Turan (Barcelona)

Angrep:

Yunus Malli (Mainz), Cenk Tosun (Besiktas), Burak Yilmaz (Beijing Guoan)

 

TRENER:

Fatih Terim er en meritert trener i Tyrkia med mye erfaring. Han har vært landslagstrener i Tyrkia i tre perioder; fra 1993-96, 2005-2009 og nå fra 2013. I mellom disse periodene har han trent Florentina, Milan, Galatasaray, der Galatasaray har utgjort mesteparten av tiden.

EM Historie

Til forrige EM kvalifiserte de seg ikke, men Tyrkia kom til semifinalen i 2008 der de ble slått av Spania. I 2000 kom de til en kvartfinale. De har dermed ikke noen store meritter å vise til, men de har vist at de kan komme et stykke. Også VM-historien viser at de kan gå langt.

Veien til EM.

Kvalifiseringen begynte veldig svakt for Tyrkia som kom med som 3. lag i gruppen. De hadde kun 1 poeng etter 3 kamper. Tap mot Island, tap mot Tsjekkia og uavgjort mot Latvia. Deretter gikk det meget bedre og de begynte å plukke jevnt og trutt med poeng i de siste sju kampene. I oppkjøringen har de tapt 2-1 mot England (Borte) og de har slått Montenegro 1-0 hjemme. Ingen oppkjøring som skremmer noen, men den er heller ikke svak.

Vurdering av troppen.

Troppen består av flest spillere fra tyrkisk liga, der Fenerbache er den klubben som har 5 spillere i troppen. Av profiler har vi  Arda Turan i Barcelona. Den største stjernen pr. i dag, men det skal sies at han ikke har etablert seg til noen fast plass i Barcelona. Men vi tror at Arda vil skinne litt i EM. Ut fra det han selv sier så har han ikke fått vist det han mener å være god for, og han er ekstremt klar for å vise alle at han har mer på lager enn det han har fått ut i Barcelona. Om Tyrkia skal klare å gå videre, så er det nok ekstremt viktig at Arda klarer å vise seg frem med sine beste egenskaper. Videre har vi Nuri Sahin fra Dortmund. En spiller som har prøvd seg i Real Madrid, Liverpool og ikke helt fått det til. Målscorer Yilmaz har blitt fristet av store penger i Kina og Beijing Guoan og flyttet fra Galatasaray. Han ble toppscorer i kvalifiseringen med 4 mål. La det ikke være tvil. Tyrkia er et godt fottballag og med en god start (seier over Kroatia i første kamp), og det er ingen umulighet, da er de helt klart på skuddhold i forhold til en god plassering.

 

Tyrkias kamper i gruppespillet:

12/6 Tyrkia – Kroatia

17/6 Spania – Tyrkia

21/6 Tsjekkia – Tyrkia

 

Oppsummert

En god tropp uten altfor mange store stjerner, selv det finnes noen. Mange med mye Europacup erfaring fra Fenerbache, Galatasaray og Besiktas. Tyrkia kan true de beste på en god dag, noe de har vist ved mange anledninger. Gruppe D har de fleste ingredienser til å bli en jevn og spennende gruppe. Men vi må prøve oss på en rangering og da blir Tyrkia et hakk svakere enn Spania og Kroatia, men kjemper på samme nivå som Tsjekkia om å komme videre som 3. lag. Vi ser frem i mot en gruppe med mange mulige utfall, men med Spania som klar favoritt, men er åpne for at her kan alt skje. Spania var favoritt også i siste VM der ikke klarte å gå videre fra gruppespillet. Det skjer alltid overraskeleser i et mesterskap og Tyrkia kan skape en av de. Det er ikke grunn til å tro at de skal kunne gå hele veien, men kommer de seg videre kan mye skje. 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -