Everton tok seg enkelt videre

320

Carlisle United tok i mot Everton til FA-cupens 4.runde på Brunton Park. Everton var soleklare favoritter før oppgjøre mellom Øverste og fjerde nivå i det engelske ligasystemet. Over 17 000 tilskuere hadde møtt opp til dagens kamp, noe som er mye høyere enn det vanlige tilskuertallet på Carlisle Uniteds kamper på litt over 4000 tilskuere. Dette betyr gode summer for hjemmelaget, som ikke forventet en seier før denne kampen, men som åpenbart ville kjempe for en plass i 5.runde.

Det skulle ikke ta mer enn 93 sekunder før Premier League laget gikk opp i ledelsen. Aaron Lennon blir spilt igjennom på høyresiden og han setter fart nedover på banen der han løper i fra Carlisle forsvarer Mark Ellis. Lennon drar seg ned til dødlinjen og legger ballen inn i feltet forbi Carlisle keeper Gillespie og der står Arouna Kone som setter ballen i det åpne målet. 0-1 til Everton. Allerede nå ble det en vanskelig oppgave for hjemmelaget, som nå måtte fremover på banen di neste 89 minuttene.

14 minutter var spilt når Everton igjen fikk en nettkjenning. Everton spiller fin tiki-taka fotball nede på venstre kanten før Bryan Oviedo slår ballen ut 45 grader til Aaron Lennon som tar ballen med seg ned mot dødlinja nok en gang, for så å avslutte mellom bena på Gillespie til 0-2. Lennon hadde nå 1 assist og 1 mål innen 14 minutter i Carlisle.

I løpet av første omgang var Everton det klart beste laget, mens Carlisle strevde med å få til noe som helst. 2 skudd hadde de totalt i første omgang, der bare 1 gikk mål. Et skudd fra Derek Asamoah som Joel Robles ikke hadde noen spesielle problemer med. Sky Bet League 2 laget viser ikke noe stor motstand mot Premier League laget fra Mersey-side.

2. omgang var minst like ensidig som 1. omgang. Etter 65 minutter får Ross Barkley ballen på ca. 20 meter der han lader kanonen og fyrer av et skudd. Ballen går via Mark Ellis slik at Gillespie ikke får mulighet til å reagere og ballen går vakkert i mål til 0-3. 0-3 ble også sluttresultatet på Brunton Park, og en fortjent seier til Everton som hadde hele 70% av ballbesittelsen i dagens kamp. Everton går lekende lett videre til 5.runde, mens Keith Curles menn nå må satse på å klare å rykke opp til Sky Bet League 1 eller skaffe seg en respektabel plass i League 2 også denne sesongen.

Barkley ladet kanoen og scoret 0-3 målet mot Carlisle.