Oppsummering søndag: Poengdeling og nettkjennig nummer 4 i 2016

178

Det er søndag, siste dagen før en ny uke tar fart, og det er den siste dagen i januar 2016. Det er også siste dagen for den 19. bundesliga runden.

Det hele braker i gang kl. 1530 da Wolfsburg tar i mot 1. Fc Köln på Volkswagen Arena. Wolfsburg har slitt de siste 5 kampene i Bundesliga og har kun tatt 2 poeng. Det er faktisk så lenge som 21. November 2015 de sist vant en kamp i Bundesliga. Köln derimot tapte den siste Bundesliga kampen i 2015 hjemme mot Vfb Stuttgart som er på en seiersrekke nå. Dortmund ble slått 1-2 borte mot Köln helga før. Totalt skiller det kun 2 poeng mellom Wolfsburg på 7’ende og Köln på 9’ende, så vil Köln ta enda en sterk borteseier så vil de ligge foran Wolfsburg.

Det er Wolfsburg som først tar kommandoen på hjemmebane og presser alle Köln spillerene over på sin egen banehalvdel. Ingen har lagene kommer til noen store muligheter halvveis i første omgangen, men Wolfsburg er absolutt det laget som har styringen. Det skjer ikke mye før dommeren blåser til pause.

Ut i andre omgang er det fremdeles Wolfsburg som kjører kampen, og endelig for die Wölfe så får de nettkjenning etter 67 minutter. Det er Julian Draxler som setter ballen i mål eller pasning fra Vieirinha. Skal Wolfsburg ta sin første seier etter 5 kamper uten ?

Det vil absolutt ikke Köln. For det tar ikke lange stunden før Köln er frempå og i det 75 minutt sender Bittencourt ballen til Modeste som utligner på Volkswagen Arena. Det blir ingen flere scoringer idag og kampen ender tilslutt 1-1. Wolfsburg fansen må vente 1 uke til før de eventuelt kan feire en seier i året 2016.

Wolfsburg – 1. Fc Köln 1-1 (0-0)

Mål: 1-0 Draxler 64?, 1-1 Modeste 75?

Gulekort: Gustavo, Jung, Bendtner, Wolfsburg. Lehmann, Köln.

Tilskuere: 29 156

Serierunde 19 avsluttes med kampen Bayern München mot Hoffenheim på Alianz Arena. Det er en begivenrik dag for Bayern som spiller sin 500 kamp på Alianz, og den vil de feire med seier. Sist møte var det Hoffenheim som nesten tok alle poengene, men Bayern snudde 1-0 til 1-2 helt på tampen og tok alle poengene med seg tilbake til München.

Det er Bayern som absolutt starter best, Hoffenheim får ikke ballen over på Bayern sin halvdel før det har gått 7-8 minutter. Første skudd på mål skjer etter 9 minutter spill da Arjen Robben, som er tolbske fra skade, prøver seg. Robben spilte 5-6 minutter i forrige kamp mot Hamburger SV, men er idag i første elveren. Bayern holder tempoet oppe og gjør det ekstremt vanskelig for Hoffenheim å angripe. Vanskeligere blir det også da Douglas Costa dribler seg fri på venstre kanten og legger hardt og lavt inn mot 5 meteren hvor, hvem andre enn, Lewandowski dukker opp og glir ballen i mål. 1-0 til die Roten etter 32 minutter spill. Fantastisk forarbeid av Douglas Costa. Lewandowski er i stor form og har 3 mål på 2 kamper i 2016. Det er på venstre kanten det skjer, både Costa og Alaba leker seg på venstre kanten uten at det kommer til de absolutt store sjansene. Hoffenheim får et skudd på mål før dommeren blåser til pause, uten at det skremmer Manuel Neuer noe særlig. Temmelig dominanse av Bayern i første omgang, hele 75% ballbesittelse har de hatt.

Andre omgangen starter som første, Bayern har ballen og kjører mot Hoffenheim målet. Hoffenheims venstre back, Kim, holder nesten på doble ledelsen til Bayern etter 50 minutter, men heldigvis for Hoffenheim lander ballen på nettaket og går ut til corner. Både Lewandowski og Robben kommer til sjanser før Hoffenheim er i angrep og her burde Kramaric vært mer effektiv etter han kommer seg løs fra Kimmich, men skuddet går til siden for målet. Rett etter sender Phillip Lahm en fantastisk ball til Lewandowski som elegant chipper ballen over en utrustende Baumann og dobler ledelsen til 2-0.

Arturo Vidal får en lang ball opp mot 20-25 meter. Han demper ballen på brystet og kliner til på volley. Skuddet har meget fin retning, men den stoppes av stolpen til Baumann og Hoffenheim får klarert unna. Det hadde vært en drømmescoring for Chileneren. Bayern har fått blod på tann og Alaba kommer seg mot 16 meteren og fyrer av, men ballen går såvidt utenfor kassa til Hoffenheim.

Bayern har fremdeles ballbesittelsen og gjør situasjonen vanskelig for de hvite og blå. Thiago, og Lewandowski kommer til gode muligheter, spesielt Lewandowski som får hode på ballen etter frispark fra Alonso, men headingen går rett på Baumann.

Julian Bernat blir byttet inn for Douglas Costa og får de siste 5 minuttene på banen. Bernat har vært skadet i en ganske lang periode og er endelig tilbake for Bayern.

Det hele ender 2-0 og Bayern har fremdeles 8 poeng forsprang foran Dortmund på 2. plass. Den 500 kampen på Alianz Arena er vunnet og Lewandowski har nå 4 mål på de 2 første kampene i 2016 i Bundesliga.

Bayern München – Hoffenheim 2-0 (1-0)

Mål: 1-0 Lewandowski 32?, 2-0 Lewandowski 64?.

Gulekort: Douglas Costa, Bayern. Strobl, Hoffenheim.

Tilskuere: 75 000

Innlegget Oppsummering søndag: Poengdeling og nettkjennig nummer 4 i 2016 dukket først opp på Bundesliga Norge.
Source: Blnorge.com