Bayern låner Inter-vrak

236
Ivan Perisic Bayern
Ivan Perisic lånes ut til Bayern utover sesongen. Bilde: Ivan Zaytsev, WikiMedia Commons. Klubblogo

Ivan Perisic skal på lån fra Inter ti Bayern München for 5 millioner euro og en opsjonell kjøpsklausul på 25.
Kroaten har vært tilsidesatt av ny trener Antonio Conte. Sjefen var ikke imponert av Perisic sin arbeidskapasitet som vingback med ansvar for hele siden. Forsøket å konvertere ham til spiss var like mislykket, derfor bestemte Conte at 30åringen burde selges.

Billig nødløsning for å erstatte Sané

I fotball er ofte en manns søppel noen annen manns skatt. Det er derimot litt overraskende at et toppklubb som Bayern viste interesse i en ustabil spiller som kan forsvinne fra kampene i månedsvis. Og som ikke har tatt Serie A med storm som forventet.
Overgangen kan jo regnes for å være et panikkjøp etter det ekte målet, Man Citys Leroy Sané, ble alvorlig skadet og avtalen måtte avlyses.
Perisic vender tilbake til Tyskland, hvor han først viste seg frem. En solid debut i Borussia Dortmund med Jürgen Klopp og noen gode sesonger (særlig 2013-14) i Wolfsburg skaffet ham sjansen i Serie A med Inter.

En karriere som «nesten-topp»

I Milano har Perisic scoret mye (37 mål på 141 ligakamper) men han har aldri tatt det lille store steget for å nå ekte verdensklasse nivå. Altfor ustabil, fraværende og til og med lat på irriterende vis, med lite sans for lagspill.
Svakheter som har hindret han i Inter hvor han måtte være en nøkkelspiller og en leder men som kan derimot påvirke han mye mindre i Bayern. I tillegg er det ikke urimelig å mistenke at fjorårets sesong var så skuffende for spilleren mistet motivasjon. Perisic var trøtt etter VM og misfornøyd for han ønsket seg en overgang til Premier League.
Nå spiller han for Bundesligas beste og har en brukbar sjanse i Mesterliga. Nye motivasjoner som kan lett tenne gnisten igjen og da kan Bayern nyte den dominerende vingen alle husker fra VM i Russland.
Det er jo siste anrop for Ivan Perisic, sporadisk toppspiller.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

- Annonse -

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -