To supportere forsøkte å forstyrre TV-selskap i protest mot mandagskamper

163
Fansen på Max-Morlock-Stadion i Nürnberg er ikke fornøyd med mandagskamper, og har latt det skinne gjennom. Bildet er fra stadion, men ikke i sammenheng med kampen mot Dortmund mandag. (Foto: Wikimedia Commons)

Kampen mellom Nürnberg og Borussia Dortmund (0-0) sist mandag vil bli husket for Nürnberg-fansen som protesterte mot mandagskamper med å kaste tennisballer inn på banen ved tre anledninger i første omgang. Alle tre da Dortmund skulle ta hjørnespark.

Ifølge ESPN var det også to supportere som forsøkte å forstyrre Eurosport sin oppkjøring før kampen startet.

Fansen forsøkte å sette opp et banner med protest for mandagskamper mellom TV-studioet og banen slik at TV-kameraene ville fange det opp.

Politiet i Nürnberg har bekreftet hendelsen til ESPN. En supporter som tilhører Nürnbergs ultraz ble senere løslatt etter at politiet hadde fått de personlige opplysningene og en bot var betalt.

- Annonse -

Fotballklubben 1. FC Nürnberg har i en pressemelding fordømt hendelsen. Den tyske fotballigaen (DFL) sier at de vil kontakte klubbene som skal arrangere de tre neste mandagskampene med mål om å hindre flere kontroversielle hendelser, og samtidig sikre gode arbeidsforhold for media.

Den neste mandagskampen er RB Leipzig mot Hoffenheim førstkommende mandag. Ytterligere to mandagskamper skal spilles mellom den 29. og 32. serierunden som en del av kontrakten om å sende fem mandagskamper fra 1. Bundesliga per sesong.

Også den første mandagskampen denne sesongen ble spilt i Nürnberg, og fansen til klubben viste virkelig sin misnøye da de fikk sin andre kamp for sesongen.

Supportere i Bundesliga har protestert mot mandagskamper helt siden de ble innført i 2017/18-sesongen. Tidlig i 2018 var det fansen til Eintracht Frankfurt som var de første til å protestere. De forlot tribunen rett før kampstart med The Boomtown Rats-sangen «I don’t like Mondays» over høyttalere. Foran andre omgang fikk de avspark utsatt etter å ha kastet tennisballer på banen.

Bare en uke senere spilte Borussia Dortmund hjemmekamp mot Augsburg på en mandag, og bare 54.300 tilskuere kom på kampen. Det var klubbens laveste tilskuertall på over 20 år. En tydelig protest fra fansen i en klubb som i de aller fleste kampene fyller hvert eneste sete på stadion som har plass til 81.360 tilskuere.

Det kom etter hver flere mer stille protester både i september og i november inneværende sesong, og det ble bestemt at det ikke skal spilles flere mandagskamper når tv-avtalen som nå gjelder, går ut. Det betyr at det fra 2021/22-sesongen ikke blir mandagskamper.

«Men det er fortsatt noe som opptar fansen, og det må vi akseptere,» sa Dortmunds sportsdirektør Michael Zorc mandag.

Det er ikke bare fansen i Tyskland som protesterer mot mandagskamper. Da Alaves møtte Levante tidligere denne måneden kom hjemmefansen inn på stadion først fem minutter ut i kampen. Da de kom var de kledd i svart og holdt opp bannere hvor det sto skrevet «RIP Football».

Vurderer å droppe fredag- og mandagskamper

Viste misnøye med mandagskamper, men spilte seg opp på Europa-plass

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -