Vårt drømmelag: tenning på trening XI

773

Vi har bedrevet binge-lytting til Heia Fotball i det siste, og synes det har vært så mange morsomme drømmelag at vi fikk lyst til å prøve å lage et selv. Dette drømmelaget springer ut av et ekstraengasjement for undertegnede, som på siden er trener for et breddefotballag.

Det er mye man kan klage over som breddefotballtrener. Manglende utstyr. Manglende treningstider. Manglende ferdigheter. Men når man i tillegg er vitne til treninger helt blottet for innsats, tenning og engasjement, så er det like før man kaster gummistøvlene og tar på seg fotballefsene igjen selv. Pokker heller altså.

Derfor, dagdrømmende på vei hjem fra trening en dag, spiret frøet som nå har blitt dette laget. Mitt drømmelag, a.k.a. «Tenning på trening XI» ser slik ut:

I mål: Peter Schmeichel / Oliver Kahn

- Annonse -

kahn

Det blir to keepere. Litt fordi Schmeichel og Kahn strengt talt er samme mann, og litt fordi man trenger to keepere i spilløktene. Bakerst på hvert sitt hissige 6-erlag finner vi altså en stk dansk dynamitt og en stk tysk blodhund. Med kallenavn som «Genghis Kahn» og «Titan», så trenger vel ikke godeste Oliver noen særlig presentasjon, men for de som er nysgjerrige finnes det en side dedikert til Kahn-fakta her. Med en vinnervilje og en aggressivitet vi sjelden har sett, er Oliver selvskreven på laget. Det samme går egentlig for hans danske motstykke. Glem at Peter Schmeichel har vært med i danseprogram på TV. Glem at han har et mellomnavn som får meg til å tenke på grillmat. Tenk heller på 105 kilo fly forbanna og lettantennelig dansk kjøtt, på spesiallagde keeperdrakter (de fantes ikke store nok!) og forsvarsspillere som ikke turte annet enn å spille bra. Tenk på vinnervilje, aggresjon og den som går først i krigen. Velkommen, Peter.

Foran keeper kommer vi til å stille i en 4-3-3 formasjon, og i tillegg til å ha bra trøkk på trening skal det være et lag som moser det som måtte komme av motstand i kamp. Så sorry Vinnie Jones, det holder ikke å være hissig!

I forsvar, fra venstre: Paolo Maldini – Franz Beckenbauer – Daniel Passarella – Javier Zanetti

Altså, er det mulig å komme unna? For meg var ikke Maldini den beste backen eller forsvarsspilleren i verden, han var den beste spilleren. Punktum. Gjennomprofesjonell og flegmatisk er Paolo en naturlig motvekt (i likhet med sin backpartner) til de sydende bloblene av testosteron og aggresjon han spiller sammen med. Men selv om han ikke er like sint, betyr ikke det at Paolo ikke gir 100% på trening. Jeg tror nemlig ikke han vet om eller har noen annen innstilling. Du er ikke i verdenstoppen i fotball i 25 år uten den egenskapen, og Paolo får ansvaret for å holde noen av de andre bikkjene under kontroll. Kald irrettesettelse fra hans isblå øyne virker på mange måter som verre for meg enn all kjeften Oliver Kahn orker å spytte opp fra lungene.

På motsatt back har jeg satt Javier Zanetti. Noen kaller han traktoren, vi kaller han «Il capitano». Kaptein på det andre 6-erlaget på trening. Argentiner. Se ellers beskrivelsen av Paolo Maldini over.

Catenaccio oppsto kanskje i Italia, men taktikken var designet for Passarella, som kanskje er fotballens fremste eksempel på en vegg. Bein, albuer, hender, knær og muskler, vår godeste Daniel var en fyr det var vondt å komme i nærheten av på fotballbanen. Visstnok like fæl og krevende i garderoben som han var ufin mot motstandere på banen -han er selvskreven på laget og sikkert en nydelig karakter å observere i en intim 6 v 6 kamp på trening.

Passarella

Sist, men ikke minst, har jeg tatt med sjefen sjøl. Du blir ikke hetende Der Kaizer uten en viss fandenivoldskhet i innstillingen din. Satser på at fornærmelsen over at han ikke får være kaptein gir den siste lille motivasjonsspissen. I kampsituasjon kan han fullt ut nyttegjøre seg av det levende skjoldet Passarella og diktere angrep etter angrep i fred.

På midten: Patrick Vieira – Roy Keane – Steven Gerrard

 

Dette. På trening, hver dag.
Dette. På trening, hver dag.

La gå, denne midtbanetrioen er nok mer enn litt farget av å være født midt på 80-tallet og en oppvekst med Premier League som fremste fotballinteresse, men føler at disse musketerene overoppfyller kravet til 100% innstilling på trening, samtidig som den har kraft nok til å kjøre over det meste som kommer i vår vei. Dessuten er sjansen til å ha duellen Keane – Vieira på hver eneste trening for god til å la være. Og hvis five-a-side laget Steven Gerrard til enhver tid ikke spiller på stiller i Everton-drakter, så er det garantert at det blir pønsj. Ingen av trioen er redde for å skjelle ut egne lagkamerater som ikke yter maksimalt, og gitt at de skremmer vannet av meg så får de sjansen på laget også.

Foran: Luis Suarez – Zlatan Ibrahimovic – Lionel Messi

Det er uttallige kandidater til en av disse tre plassene på laget, men synes denne moderne mixen passer fint inn.

Som forsvarsspiller i breddefotballen er det tre typer angrepsspillere du ikke vil møte på:

Rasshølet: Spissen som albuer deg på corner, slenger med leppa og tråkker på tærne dine mens ballen er i andre enden av banen og kneer deg i låret hver gang dommeren ser en annen vei.

Rivjernet: Spissen som på død og liv skal løpe på alt, aldri står stille og er så frekk at han setter inn et knallhardt press når du og stopperkollegaen din skal trille litt ball. Spilleren du er avhengig av en skikkelig breddedommer for å få has på: som tillater at du drar i trøya, takler seint og bruker kropp.

Talentet: Spissen som er god. Som var god nok til å spille i andredivisjon når han var 17, men trappet ned fordi det var morsommere å spille FIFA. Som er raskere enn deg, bedre teknisk enn deg, og som du roper ned en fra midtbanen til å markere, fordi du rett og slett ikke orker.

Luis Suarez er denne drittpakka satt sammen på en slik måte at det går over i en høyere enhet. Et 7-stjerners fotballmareritt fra den innerste sirkelen i helvete. Perfekt for dette laget, med andre ord.

Et udyr. Vårt udyr.
Et udyr. Vårt udyr.

Zlatan vinner. Uansett hvor han er. Det går rykter om rutinemessige slagsmål mellom han og Vieira på trening i Inter, fordi begge var så til de grader dårlige tapere. Går inn på five-a-side laget til Roy Keane.

Til sist så kommer selvfølgelig klodens beste fotballspiller med. Det går ikke an å være så god som Messi er uten å levere maksimalt på hver eneste trening, og heller ikke uten å være innstilt på å være best, alltid. Det blir også veldig spennende å se hvordan Passarella går frem mot de som i kamp eller trening er så vågale at de takler Messi.

Det gir det laget her:

Drømmelaget

Tentativ 6 mot 6:

Kahn – Beckenbauer – Zanetti – Vieira – Gerrard – Suarez

mot

Schmeichel – Passarella – Maldini – Keane – Messi – Zlatan

Let the games begin!

 

Du kan ikke følge dette laget i virkeligheten, siden det ikke eksisterer. For all annen fotball på kloden anbefaler vi appen vår. Den finnes til både iOS og Android og er helt gratis. Mer enn 10 millioner har lastet den ned på verdensbasis -bli en av oss!

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -