FA Cup-kamp utsatt av Blackpool-protest, men Arsenal gikk videre

264

Før kampen mellom Blackpool og Arsenal i FA-cupen på Bloomfield Road, satte en supporter fra hjemmelaget seg på borte-bussen i protest mot klubb-eieren. Kampen endte 3-0 til Arsenal.

Blackpool-eieren er svært upopulær, her understreket av en protesterende supporter.
Tredje runde i FA-cupen betyr at de største engelske klubbene gjør sesongens første inntog i turneringen. Deriblant finner man Arsenal og dere manager Unai Emery som skulle få sin første FA Cup-opplevelse. Helt udramatisk gikk det ikke. En supporter av deres motstander, Blackpool, satte seg på Arsenals spillerbuss ved hotellet der spillerne oppholdte seg før kampen. Protesten skal ha vært siktet til Blackpools eier Owen Oyston. Dette medførte små forsinkelser i kamp-forberedelsene, men ifølge Unai Emery var ikke det et problem:
«Det var ingen endring for oss. Vi forberedte oss som vanlig, og jeg er stolt av jobben vi gjorde i dag.» sa spanjolen etter kampen. Stolt kunne han være med god grunn. Arsenal gikk komfortabelt videre i turneringen på en dag der deler av førstelaget måtte vike for klubbens talent-prospekter.

Arsenal gikk som forventet fort i angrep på Bloomfield Road. Engelske Eddie Nketiah fikk muligheten til å sette inn 1-0 allerede etter to minutter, men satte ballen i nettveggen. Også i det 7. og 45. minutt skulle samme mann få muligheten til å få se seg selv på måltavla. Men det ville seg ikke for ungutten. Blackpool og Armand Gnanduillet viste seg også frem. Tidlig i første omgang var franskmannen kun en Cech-redning unna å ta ledelsen. Første mål kom etter et godt frispark av Aaron Ramsey. Ballen gikk via tverrliggeren, pannebrasken til 19-årige Joe Willock og over målstreken.

Arsenal doblet til 2-0 ved samme mann i det 37. minutt. Carl Jenkinson la inn lavt fra høyre mot Nketiah som flikket videre til Willock. Plasseringen hans var nok til å sette inn sitt andre for kvelden.

Begge lag hadde flere halvsjanser utover i kampen, men i det 82. minutt satte Alex Iwobi inn siste spiker. Godt forarbeid av innbytter Alexandre Lacazette og Aaron Ramsey, men nigerianeren fikk siste ‘touch’ på ballen, 3-0.

Klubben fra Nord-London er dermed videre i FA-cupen etter godt spill av blant annet Joe Willock som skåret sitt andre og tredje mål denne sesongen. Trekningen for neste runde er i morgen, rett etter kampen mellom Wolves og Liverpool som starter 20.45.