FA vil foreta store endringer i Premier League

158

FA vil gjøre store endringer i Premier League, noe som kan få voldsomme konsekvenser for flere av klubbene i Premier League.

Det at Storbritannia er på vei ut av EU, det bekymrer mange av klubbene i Premier League. Det er noe som kan få følger på hvor mange utenlandske spillere Premier League-klubbene kan ha i troppene. Det er noe som kan gjøre at det engelske fotballforbundet ser seg nødt til å kutte ned på antall utenlandske spillere, det skriver The Times. ‘

- Annonse -

For ifølge avisen skal FA i løpet av neste uke legge frem et mulig forslag om at utenlandskvoten blir redusert fra 17 til 12 spillere i hver av klubbenes tropp. FA ønsker at PL-klubbene skal omstille seg til en ny virkelighet etter at Storbritannia har gått ut av EU. Det skal etter planen iverksettes 29 mars neste år, altså mars 2019. Da vil også andre regler innhentes som immigrasjon og arbeidstillatelser gjelde.

Kan gå utover samtlige klubber i engelsk fotball

Om ikke FA og det engelske fotballforbundet finner en slags løsning på situasjonen, så kan det ifølge avisen bety at spillere fra EU-representerte land få det vanskeligere, med å få seg arbeidstillatelse i engelsk fotball. Et mulig scenario er at EU-spillere skal leve opp til de strenge kravene som for eksempel stilles til spillere fra andre kontinenter.

Det er iallefall noe som kan ramme samtlige klubber i engelsk fotball, og ikke bare i den øverste divisjonen. Premier League har tradisjonelt vært en liga med mange flere utenlandske spillere, en av engelske spillere. I en serierunde for to uker siden var kun 62 av 220 spillere fra England.

Kommentarer

kommentarer