Facebook og Amazon interessert i Premier League rettigheter

205

Manchester United sjef Ed Woodward spår at Facebook og Amazon vil være med i kampen om rettighetene til Premier League senere i år. 

Det er ingen tvil om at de to teknologi gigantene har kastet blikket over på sportsrettigheter det seneste året. I september prøvde Facebook å kjøpe de digitale rettighetene til den indiske Premier League for 445 millioner dollar. Budet ble avslått. Tidligere i år kjøpte Amazon rettighetene til å sende 10 torsdagskamper i NFL for 37 millioner pund.

  • Jeg tror de absolutt vil være med i budrunden og at Premier League vil være positiv til at de er med i kampen om rettighetene, fortalte Woodward på en investor konferanse, hvor han presenterte siste års regnskap for Manchester United.

Astronomisk økning

Premier League tv-inntektene har skutt i været siden den første avtalen som gikk fra 1992-97. Da var inntektene beskjedne 191 millioner pund. Den siste avtalen som trådte i kraft 2016 og strekker seg til 2019 kostet svimlende 5,1 millarder pund.

- Annonse -
  • Vi kommer til å se en økende interesse fra organisasjoner som Facebook og Amazon i tiden fremover, og det blir enda viktigere for klubbene i årene som kommer å engasjere seg digitalt med supportere, sa Woodward.

Kilde: 

http://www.bbc.com/sport/football/41352801

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -