Avd. 2: Lyn Toppfotball fikk 1 poengs straff og kr. 10.000,- i bot!

538
Lyn
Lyn logo

Lyn Toppfotball brukte en ikke-spilleberettiget spiller i 3-2 seieren over Ready 15.september, og det ble levert inn en protest, dog etter 72 timers fristen. I tillegg leverte Ready inn en protest i håp om at klubben ville bli tilkjent en 3-0 seier og 3 poeng, som er en vanlig reaksjon fra NFF hvis protesten hadde blitt levert inn innen fristen for slike feil.

Dette kunne vi lese fra Lyns hjemmeside torsdagskveld, sitat: «Tirsdag kveld ble LTF informert om at Protesten ikke ble tatt til følge, og at Ready hadde 24 timer på seg til eventuell anke. Onsdag kunne vi lese på Ready sin egen hjemmeside at de ikke ville anke avgjørelsen.

I dag har vi mottatt enstemmig vedtak i Nffs lov og sanksjonsutvalg om 1 poengs straff og pengebot. Denne straffen aksepterer vi, og beklager selvsagt det inntrufne.
Dette er en feil som burde vært unngått, og reaksjon overfor oss er i tråd med praksis i like saker tidligere.

Nå avgjøres alt på Bislett lørdag 14.00. Det gleder vi oss til, etter noen dager med utenomsportslig fokus», sitat slutt.

- Annonse -

På Ready sin facebook-side, har klubben kommet med en uttalelse datert 18.okt, sitat:

PROTESTEN I 3.DIVISJONSKAMPEN LYN-READY BLE AVVIST – READY ANKER IKKE

Som de fleste vet så ble det gjennom media forrige helg kjent at Lyn hadde brukt en ikke spilleberettiget spiller i høstkampen mot Ready i fotballens 3. divisjon, som endte 3-2 til Lyn, og NFF åpnet sak mot Lyn av eget tiltak. Dette var informasjon Ready ble kjent med gjennom media, og vi sendt da inn en formell «tilleggsprotest» for å bli tilkjent de poengene Lyn eventuelt ble fratatt.

Normalt vil en slik protest helt automatisk medføre at resultatet settes til 0-3 og tre poeng tildeles det «uskyldige» laget. Det gjelder imidlertid strenge protestfrister (varsling innen 24 timer etter kampslutt, formell protest innen 72 timer).

Det er gode grunner for strenge protestfrister, da utfallet av en protest kan påvirke mange andre lag enn de involverte. Ready mente imidlertid at reglene måtte tolkes slik at «særlige grunner» forelå når den manglende spilleberettigelsen i denne saken ikke var mulig for Ready å oppdage (spilleren hadde med seg et gult kort fra en tidligere klubb i en annen liga). Disiplinærutvalget i NFF var ikke enige.

Det kunne vært interessant å fått Ankeutvalgets avgjørelse i en slik sak. Da ville imidlertid siste serierunde gått til helgen uten at de impliserte lagene kjente premissene for hva som ville bestemme opp- og nedrykk. Derfor anker ikke Ready saken. Lyn har da opprykket i egne hender, og Ready er selv herre over egen skjebne mht nedrykk.

Vi ønsker Lyn lykke til mot Korsvoll, og forbereder oss til å prøve å ta den nødvendige seieren mot Tynset.

Klubben vil ikke gi ytterligere kommentarer (sitat slutt) 

Dommen og sakens innhold fra NFF kan du lese her

Nå skiller det kun et poeng mellom Lyn og Stabæk 2 før den siste serierunden spilles førstkommende lørdag kl. 14:00

Lyn møter Korsvoll hjemme, mens Stabæk 2 møter Redalen. Dette blir spennende!

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -