BT: NFF gransker Heltne Nilsens overgang

304
NFF gransker avtalen mellom Brann og Sivert Heltne Nilsen. Bilde: Wikimedia. NFF logo

Ifølge Bergens Tidende kommer Norges Fotballforbund til å sjekke om Brann har brutt NFFs reglement om overganger under salget av Sivert Heltne Nilsen til danske AC Horsens. En muntlig avtale mellom klubben og spilleren kan skape problemer for Brann.

– Det er kanskje vanskelig å forstå hvorfor vi aksepterer bud på ham nå. Vi har en avtale med Sivert om å slippe ham om det kom et tilbud og den avtalen ønsker vi å holde. Det er opp til Sivert nå, men det er samtidig viktig å understreke at det er vi som har gitt ham muligheten til å gå om han vil, sa Branns sportssjef Rune Soltvedt til VG.

Det er denne muntlige avtalen som kan være i strid med NFFs reglement.

Bergens Tidende ramser opp reglementet som kan skape problemer for serielederne:

- Annonse -
  • «Alle forpliktende forhold skal være skriftlig og inntas i kontrakten eller i vedlegg til denne.»
  • « Avtaler/dokumenter som forplikter klubben, skal være undertegnet av klubbens leder eller ansatt/tillitsvalgt i klubben med skriftlig fullmakt fra klubbens styre.»
  • « … Det kan heller ikke avtales begrensninger i klubbens frie forhandlingsrett ved fremtidig overgang til ny klubb.»

Til Bergens Tidende sier Espen Auberg, leder for juridisk seksjon i Norges Fotballforbund, at muntlige avtaler er like bindende som skriftlige. Likevel vil det, ifølge Auberg, være mye vanskeligere å grave i en muntlig avtale enn i en skriftlig.

– Vi kommer til å ta en gjennomgang av avisartiklene der saken gjengis og ta en runde med Brann. Så får vi ta en vurdering på om saken innebærer brudd på reglementet, opplyser Auberg i Bergens Tidende.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -