Fatih Terim, la meg være i fred!

519

Fatih Terim, la meg være i fred!

En tyrkisk plageånd har helt sand i det kognitive maskineriet i det siste. Den er forsøkt drevet ut gjennom sang og tromming (på tastatur), gjennom konfrontasjon i speilet (vel, google bildesøk) og også forsøkt fordrevet med eksorsisme (dobesøk), men forgjeves. Dette er mitt forsøk på å skrive det ut. Farvel, Fatih Terim. Velkommen tilbake, fungerende hjerne.

Kjekk mann!
Kjekk mann!

Noen ganger henger man seg opp i ting -navn, personer, lag eller annet -uten at man helt kan sette fingeren på hvorfor. Hjernen får en slags hikke, og andre ting blir vanskelige å fokusere på. Under arbeidet med å legge inn nye og kontrollere gamle lag, stadioner, spillere og mer i databasen til nettsiden vår kikkes det ukentlig over x antall tusen linjer med tekst: navn på spillere, lag, tv-stasjoner og mye mer. Alt skal sjekkes for om det behøver en norsk æ, ø eller å som de på datasenteret ikke har tilgang til, eller om de samme folka har lagt inn navn med doble store forbokstaver eller lignende med pølsefingrene sine (Hei, Emil HArloff). Denne uka var det spesielt en linje med tekst som hoppet frem som brant seg fast i korteks og nektet å slippe taket, som en skriftlig versjon av Schnappi knuget den seg fast og slapp ikke taket.

Fatih Terim Stadium sto det på linja. Den første som slo meg var mild overraskelse, har han et stadion oppkalt etter seg, han der? Det har han selvfølgelig, ellers hadde vel ikke tekstlinja ha dukket opp, tenker du kanskje, og dit endte da også mitt eget hode opp etterhvert, og det burde vært slutten på det. Fatih Terim, derimot, han bet seg fast i pannebrasken han, og hverken et google-bildesøk for å minne meg på hvordan han så ut, eller rytmisk messing av navnet i takt med hamring fra tastaturet ( te-RIM som anslag til enter-tasten var ganske tilfredsstillende det) fordrev den tyrkiske ånden. Og det er ikke lett å sjekke om etternavnet til visse madagaskarske fotballspillere er skrevet riktig (tjobing tobing, John Baggio Rakotonomenjanahary, hei hei og god dag, Antso Rakotondramanga) når  en viss tyrkisk herremann holder jazzkonsert i hjernens språksenter.

Fatih Terim Stadium

- Annonse -

Det måtte sterkere lut til, og under et besøk hos et av verdens fremste idéklekkerier (handikaptoalettet lengst bort i gangen) datt det etterhvert ned et aha! Fatih Terim Stadion er nemlig ikke mindre enn tredje gang assosiasjonene til tyrkeren har blitt vekket den siste tiden. Han gjør en kort opptreden (ikke særlig flatterende) i den nylig leste biografien til Carlo Ancelotti  (hvis anmeldelse du finner her på Fotballnerd), som den lettsparkelige treneren som var i Milan før Carlo overtok. Og det er også som Milan-trener den tredje assosiasjonen dukket opp. Det har nemlig blitt spilt en del Football Manager, såkalt FM for kort, i det siste, og som vanlig (alltid) er det Roma som skal erobre verden. Det var det også på gamle, gode Championship Manager  01/02, der Fatih Terim og hans Milan var faste utfordrere til Serie A-tronen. På FM skjedde nemlig det utrolige at Milan skiftet manager tre ganger i løpet av et år (en viss Ronny Deila ble til slutt hentet fra Celtic), noe som fikk meg til å sjekke managerhistorikken til Milaneserne -og der dukket selvfølgelig Fatih opp med sitt 5-måneders vikariet. Lurer på om han ikke angrer på at han ikke tok jobben i Liverpool (kanskje ikke) eller Barcelona (sannsynligvis) i stedet.

En uhellig treenighet av Terim-triggere der altså, som brant navnet fast i hjernebarken.

Hva som må gjøres for å få bot med problemet vites ikke, men Fatih Terim:

Du er tilgitt.

Du er en god fotballtrener.

Du har fått et fint stadion oppkalt etter deg.

La meg være i fred.

 

 

Dersom du vil følge noen av Fatih Terims tidligere lag, det tyrkiske landslaget eller andre fotballklubber eller ligaer, anbefaler vi å teste appen vår. Den finnes til både iOS og Android og er helt gratis. Mer enn 10 millioner har lastet den ned på verdensbasis -bli en av oss!

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -