Flott dag for Norge i Europa

202
Europa League

Flott dag for Norge i Europa

Det ble en fin dag for våre norske lag i Europa League kvalifisering. Rosenborg ville få deres oppgjør med KR Reykjavik død for spenning fortest mulig og ledet hele 3-0 etter 18 minutter. Etterpå var det bare å kruse inn Europa League avansement og spare krefter til helgen. Det ble ikke flere mål og Rosenborg vant overlegent 4-0 sammenlagt. Neste oppgjør blir mot ungarske Debrecen som også gikk komfortabelt videre med hele 11-4 sammenlagt.

Strømsgodset hadde skaffet seg et fantastisk utgangspunkt før dagens kamp med 1-2 seier borte mot tsjekkiske Mlada Boleslav. På Marienlyst fikk Boleslav en tidlig scoring og trengte bare en scoring til for avansement, men slik ble det ikke, og oppgjøret ebbet ut med et mål. Oppgjøret endte 2-2 sammenlagt og Bjørn Petter Ingebregtsens menn kunne feire videre avansement på bortemålsregelen. I 3. runde møter drammenserne kroatiske Hajduk Split.

Det laget som kanskje har overrasket oss mest i år ute i Europa må være Odd. Etter 2 råsterke bortekamper i 1. og 2. runde, med 0-3 og 0-2 mot Sheriff og Shamrock Rovers var det meste av jobben gjort før det andre oppgjøret i Skien og avansement videre i Europa var en grei oppgave også i 2 runde. Det ble til slutt 2-1 til Odd som gjorde at oppgjøret endte 4-1 totalt sammenlagt.  I 3. runde er det duket for slaget om Norden og møte med Elfsborg. Odd vant hele 3-0 mot Elfsborg i en treningskamp før sesongen, men mye kan ha endret seg nå. Odd har skuffet litt til forventningene i årets sesong, mens Elfsborg har imponert og ligger foreløpig på en tredje plass.

Det blir spennende å følge lagene videre , og vi krysser fingrene for at vi får norsk bidrag ute i Europa til høsten!

- Annonse -

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -