Før kampen: Liverpool – Manchester United

476

Før kampen: Liverpool – Manchester United

(Foto:SkySports)

Europa League er siste sjanse for Liverpool om de skal vinne noe denne sesongen. I Premier League er man for lengst hektet av i gullkampen, og med exit i Fa-cupen og et nylig tap i ligacup-finalen for Manchester City, vil man satse for fullt på å komme langt i årets Europa League. Laget har siden finale-tapet for City levert to meget positive prestasjoner. De fikk revansje da de slo Manchester City 3-0 i ligaen bare dager etter finalen, og i helgen som var snudde de 0-1 til 2-1 med 10 mann mot Crystal Palace borte på Selhurst Park.

De vil også være svært revansjesugne i forhold til kveldens motstander fra Manchester og manager Louis van Gaal. Mye er sagt om den nederlandske manageren – og da mest i negativ retning – men manageren har vunnet samtlige kamper mot Liverpool siden han tok jobben på Old Trafford. Forrige sesong tapte Liverpool både hjemme og borte i ligaen mot erkerivalen og den samme historien har gjentatt seg denne sesongen. Det gjør nok at Klopp og Liverpool vil være ekstra tente på gjøre noe med denne statistikken i kveld, i det som blir det første oppgjøret mellom lagene i en europeisk turnering noensinne.

Stemningen blant Manchester United-fansen var mer optimistisk enn hva det hadde vært på lenge, da klubben gikk på fire strake seire hvor man blant annet slo Midtjylland 5-1 og Arsenal 3-2 med et svært ungt lag som følge av skader. Men som mange ganger før under Louis van Gaal ble det med noen skritt frem og noen skritt tilbake igjen. Tapet mot West Bromwich på søndag gikk inn i rekken av svært svake prestasjoner fra de røde djevlene denne sesongen og man skapte knapt en målsjanse i 1-0 tapet på The Hawthorns. Nå skal det sies at de spilte med 10 mann i 65 minutter, men forestillingen var likevel fryktelig svak.

- Annonse -

Derfor er nok også Manchester United veldig revansjesugne når de tar den korte turen til Liverpool. Laget er sannsynligvis for langt bak når det gjelder å bli blant de fire beste i ligaen og kvalifisere seg for Champions League. Europa League er en annen vei til neste års Champions League og van Gaal virker å gå all in for ta seg til turneringen gjennom årets Europa League. Skadelisten er lang på Old Trafford, men mange av spillerne fra reservelaget og U18-laget har imponert når det har fått sjansen i skadefraværene til de mer etablerte spillerne. Spillere som Marcus Rashford, Guillermo Varela og Timothy Fosu-Mensah kan alle være aktuelle for en startplass i kveld.

Mulige staroppstillinger:

Liverpool (4-2-3-1): Mignolet – Clyne, Lovren, Sakho, Moreno – Henderson, Can – Milner, Coutinho, Firmino – Sturridge

Manchester United (4-2-3-1): De Gea – Varela, Smalling, Blind, Rojo – Herrera, Schneiderlin – Martial, Mata, Memphis – Rashford

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -