Før kampen: Arsenal – Barcelona

299

Før kampen: Arsenal – Barcelona

I en helt ekstremt interessant fotballuke fylt opp av godbiter som blant annet Juventus – Bayern München, Real Madrid – Atletico Madrid, Manchester United – Arsenal og Liverpool – Manchester City er Arsenal – Barcelona en av de aller aller største kampene uten tvil. Kampen blir spilt tirsdag 23.02 og det er store forventninger knyttet til kampen på the Emirates. Med seg på flyet fra Barcelona har laget fra Katalonia sin fryktede angrepstrio Lionel Messi, Luis Suarez og Neymar som har skapt en helt ekstrem mengde sjanser denne sesongen, og det normalt så ballbesittende Londonlaget må forberede seg på å ha ballen langt mindre enn de normalt har i hjemlig liga.

Arsenal har, for en gangs skyld, en tilnærmet skadefri tropp. Eneste untakene er Santi Cazorla, Gabriel Paulista, Jack Wilshere og Tomas Rosicky. Viktige Alexis Sanchez og Mesut Özil er i troppen og spesielt sistnevnte har tilsynelatende funnet tilbake til godformen. Førstnevnte kom som kjent til London fra nettopp Barcelona sommeren 2014 og har siden vist seg å være en av den engelske ligaens absolutt beste spillere. Det kommer helt klart til å bli en spesiell kamp for chileneren. Vil dette føre til at vingen tar ut sitt aller beste tirsdag kveld? Arsene Wenger har vært i media og sagt at han frykter overtenning hos Alexis Sanchez og franskmannen ser det som helt nødvendig og roe ned sin chilenske stjerne før kampen.

Barcelona virker å ha en skadefri tropp, i det minste når det gjelder nøkkelspillere. Gerard Pique og Sergio Busquets ble spart i helgen da Barcelona vant 2-1 borte mot nedrykkstruede Las Palmas, og det ble spekulert i at spanjolene var skadet og ville bli utelatt også til dagens kamp, men det har blitt avkreftet da de begge er med i dagens kamptropp. Mest sannsynlig ble de bare spart i helgen slik at de forhåpentligvis skal være på 100% når de går på gressmatta på the Emirates.

Sjeldent har oddsen på Arsenal-seier på the Emirates vært høyere, og det med god grunn. Barcelona har ikke tapt en eneste kamp siden de tapte i Sevilla 3. oktober. Siden den gang har spanjolene spilt 32 kamper i alle turneringer. Kun 6 av disse har endt med uavgjort, resten med seier og svært ofte med kalassifre. Arsenal har helt klart en formidabel oppgave foran seg og det vil være svært imponerende dersom Londonlaget går seirende ut mot de regjerende Champions League-mesterne.

- Annonse -

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -