Toppkamp når Juventus møter Bayern München

433

Det er duket for en skikkelig godbit når Juventus tar imot Bayern München i Champions League. Det er to av fotballhistoriens aller største klubber som møtes til kamp på Juventus Stadium tirsdag kveld. Fjorårets tapende finalist jakter sin tredje Champions League/serievinnercup-tittel, mens gjestene fra Sør-Tyskland jakter sin 6. Begge lag leder sine respektive ligaer, og før Juventus spilte 0-0 mot Bologna på fredag hadde de vunnet hele 15 kamper på rad. Etter en treg start på sesongen har «den gamle dame» nå virkelig funnet tilbake til toppformen. Juventus ligger likevel kun ett poeng foran Napoli på 2. plass. Bayern vant på sin side komfortabelt 3-1 hjemme mot Darmstadt denne helgen, blant annet etter at Thomas Müller scoret på en vakker brasse. Tyskerne har kun tapt en eneste kamp i Bundesliga så langt denne sesongen.

Bayern München sliter med skader i forsvaret, og både Jerome Boateng, Javi Martinez og Holger Badstuber er utilgjengelige til kampen. Medhi Benatia skal derimot være spilleklar igjen. Det er også Mario Götze og Franck Ribéry. Sistnevnte fikk spille nesten hele 2. omgang mot Darmstadt og bidro også med en assist. Det er nok likevel Arjen Robben og Douglas Costa som kommer til å starte på kantene. Robert Lewandowski og Thomas Müller har begge vært i kanonform så langt denne sesongen, og Bayern-angrepet er kanskje det nest beste i Champions League (bak Barcelona).

Også Juventus har sine skadeproblemer; både Giorgio Chiellini, Alex Sandro, Kwadwo Asamoah og Martin Caceres skal alle være uaktuelle til kveldens kamp. Samtidig skal tidligere Bayern-spiss Mario Mandzukic være spilleklar. Juventus har forøvrig kanskje den beste sentrale midtbanen i Europa, både når det gjelder kvalitet og bredde. Paul Pogba er selvsagt spilleren å se mest opp for, men Claudio Marchiso og Sami Khedira er også viktige brikker på midtbanen til Juventus. I tillegg er Hernanes og Roberto Pereyra begge gode alternativer på midtbanen. Lengre fram på banen er spissen Paulo Dybala en spiller å se opp for. Etter en noe treg start på sesongen har han når virkelig vist hvorfor Juventus hentet ham for 32 millioner euro i sommer, og han står foreløpig med 16 mål og 8 assists totalt denne sesongen.

Mario Mandzukic møter gamleklubben Bayern München.
Mario Mandzukic møter gamleklubben Bayern München.

Som om ikke det var nok står to av verdens aller beste keepere på hver sin banehalvdel denne tirsdagskvelden. Gianluigi Buffon og Manuel Neuer kan begge bli svært avgjørende for at lagene deres skal få et positivt resultat på Juventus Stadium. Som tidligere nevnt møter tidligere Bayern-spiss Mario Mandzukic sine gamle lagkamerater, mens Bayerns Arturo Vidal og Kingsley Coman (på lån fra Juventus) også returnerer til gamle trakter. Sist lagene møttes var i kvartfinalen i Champions League i 2013. Da vant Bayern München 4-0 sammenlagt, og gikk senere hele veien og vant turneringen. Bayern er forøvrig den eneste utenlandske klubben som har slått Juventus på Juventus Stadium siden stadion åpnet i 2011.

- Annonse -

Dette blir nok en tett og jevn affære som fort kan bære preg av at ingen av lagene ønsker et dårlig utgangspunkt til returkampen. Juventus vil nok likevel være svært interesserte i å få med seg et godt resultat på hjemmebane. Tips: U.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -