Før ligacupfinalen: Liverpool – Manchester City

620

Før ligacupfinalen: Liverpool – Manchester City

liverpoolcity-149172213

 

 

 

- Annonse -

 

 

 

 

 

 

 

 

Både Jurgen Klopp og Manuel Pellegrini er begge svært sugen på et ligacup-gull. Klopp kan få en pangstart på sitt første år på Merseyside, og legge en demper på den ikke alt for gode starten på Anfield om vi tenker på seriespillet.

 

 

Klopp og Liverpool knuste City på Etihad tidligere denne sesongen med 4-1. (Foto: theguardian)
Klopp og Liverpool knuste City på Etihad tidligere denne sesongen med 4-1. (Foto: theguardian) 

For Pellegrinis del er dette en unik mulighet til å vinne et trofè i sin siste sesong som manager i klubben. City henger fortsatt med i kampen om ligagullet, men tapene for Leicester og Tottenham har gjort at de ligger på etterskudd. Champions League er også en mulighet, men da må man slå lag som Bayern Munchen, Barcelona og Real Madrid, og det blir tøft. Derfor vil nok Chileneren se på dette som en kjempemulighet til å i alle fall vinne en turnering denne sesongen.

 

Liverpools vei til finalen:

3.runde: I tredje runde møtte man League Two-laget Carlisle United. Liverpool trengte straffer for å slå lille Carlisle, etter at det sto 1-1 både etter 90 og 120 minutter.

4.runde: Liverpool slo Bournemouth 1-0 hjemme på Anfield, akkurat slik de gjorde det i ligaen mot samme motstander. Nathaniel Clyne målscorer.

Kvartfinale: I kvartfinalen knuste rødtrøyene liga-kollega Southampton med hele 6-1 på St.Marys. To mål fra Daniel Sturridge, tre fra Divock Origi og ett mål fra Jordan Ibe sørget for avansement til semifinalen.

Semifinale: Da Liverpool dro til Stoke for første kamp i semifinalen var skadelista til Jurgen Klopp på sitt verste. I en ikke alt for god fotballkamp klarte de likevel å karre med seg en sterk 1-0 seier og et sterkt utgangspunkt til returkampen hjemme på Anfield. Jordan Ibe var målscorer.
I returkampen var Stoke det førende laget i store deler av kampen. Marko Arnautovic’ scoring på overtid av førsteomgang gjorde at det sto likt sammenlagt. Den stillingen sto seg til det var spilt 120 minutter. Og nok en gang vant Liverpool en straffespark-konkurranse. Denne gangen med 6-5.

Gledesscener på Anfield da de ble klare for finalen etter å ha slått Stoke på straffer. (Foto: Getty Images)
Gledesscener på Anfield da Liverpool ble klare for finalen etter å ha slått Stoke på straffer. (Foto: Getty Images)

 

Manchester Citys vei til finalen: 

(Foto: Laurence Griffiths/Getty Images)
(Foto: Laurence Griffiths/Getty Images)

3.runde: Manchester City måtte til Sunderland i tredje runde av årets ligacup. Det ble en enkel affære for de lyseblå og de reiste hjem til Manchester igjen med 4-1 i bagasjen etter scoringer av Aguero, De Bruyne, Sterling og et selvmål av Sunderland-keeper Vito Mannone.

4.runde: City skulle vinne stort også i den fjerde runden. Igjen hadde de besøk av Premier League motstand i form av Crystal Palace, men Bony, De Bruyne, Iheanacho, Yaya Toure og Garcia Alonso sørget for 5-1 og enkelt avansement.

Kvartfinale: Denne gangen var motstanderen fra The Championship. Manchester City viste også at det var divisjonsforskjell mellom lagene og slo Hull 4-1 hjemme på Etihad. Bony, Iheanacho og to ganger Kevin De Bruyne sørget for at klubben gikk videre til semifinalen.

Semifinale: Det kunne blitt Merseyside-derby i finalen. Bare Manchester City kunne forhindre dette, og i det første oppgjøret mot Everton på Goodison Park endte det med tap. Funes Mori ga Everton ledelsen like før pause. Etter 76 minutter utlignet Navas for City, men like etterpå sendte Romelu Lukaku Everton opp i 2-1 igjen. Det ble også sluttresultatet.
I returkampen havnet Pellegrinis elever tidlig under og det så stygt ut med tanke på avansement. De klarte imidlertid å snu det og vant til slutt 3-1 etter scoringer av Fernandinho, Aguero og Kevin De Bruyne.


Tidligere oppgjør mellom lagene:

Siste 10 oppgjør:

Manchester City 3-0 Liverpool (PL)
Manchester City 0-1 Liverpool (Ligacup)
Liverpool 2-2 Manchester City (Ligacup)
Liverpool 2-2 Manchester City (PL)
Manchester City 2-2 Liverpool (PL)
Manchester City 2-1 Liverpool (PL)
Liverpool 3-2 Manchester City (PL)
Manchester City 3-1 Liverpool (PL)
Liverpool 2-1 Manchester City (PL)
Manchester City 1-4 Liverpool (PL)

4-3-3 fordel Liverpool


Mulige startoppstillinger:

Liverpool (4-3-3): Mignolet – Clyne, Lucas, Sakho, Moreno – Milner, Henderson, Can – Firmino, Sturridge, Coutinho

Manchester City (4-2-3-1): Caballero – Sagna, Otamendi, Kompany, Clichy – Fernandinho, Fernando – Silva, Tourè, Sterling – Aguero

Lagenes historie i ligacupen:

Liverpool er det mestvinnende laget i England når det kommer til ligacupen. Turneringens oppstart var tilbake i 1960 og Liverpool har vunnet den åtte ganger. I 1981, 1982, 1983, 1984, 1995, 2001, 2003 og 2012 har de helrøde stått igjen som seierherrer. De har også tapt tre ligaupfinaler i henholdsvis 1978, 1987 og 2005.

Slik så det ut da Liverpool sist vant cupen, med seier over Cardiff City på straffer:

Manchester City har vunnet turneringen tre ganger. I 1970, 1976 og 2014 vant de turneringen, mens i 1974 var de tapende finalist.

Slik så det ut da Manchester City slo Sunderand i 2014:

Regjerende mester er Chelsea, som i fjor slo Tottenham i finalen.

 

(Foto: bbc.com)
(Foto: bbc.com)

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -