Før Premier League-runden lørdag 16.januar

157

Før Premier League-runden lørdag 16.januar

 

Januar er en av de travleste månedene på balløya. Her er en forhåndstitt på den 22.runden av Premier League.

 

Tottenham – Sunderland lørdag 16.januar 13.45 TV2 Sport Premium

- Annonse -

Tottenhams siste kamper:

Southampton 0-2 Tottenham
Tottenham 3-0 Norwich
Watford 1-2 Tottenham
Everton 1-1 Tottenham
Tottenham 0-1 Leicester

3-1-1

Sunderlands siste kamper:

Chelsea 3-1 Sunderland
Man City 4-1 Sunderland
Sunderland 0-1 Liverpool
Sunderland 3-1 Aston Villa
Swansea 2-4 Sunderland

2-0-3

Selv om Leicester er nummer to i ligaen kom tapet hjemme for de i midtuka som en liten overraskelse. Det var en kamp Spurs burde vunnet med normal uttelling, men en god Kasper Schmeichel stengte buret og hjemmelaget fikk aldri hull på byllen.

Tottenham har, for utenom arbeidsuhellene mot Newcastle og Leicester, vært relativt solide hjemme på White Hart Lane denne sesongen. 5-4-2 og en solid målforskjell på 18-8 er fasiten, og det er ikke veldig mye som tyder på at Sunderland kan få med seg noe herfra, tross en nylig 4-2 seier mot 10 mann sterke Swansea på Liberty i midtuka. Deres bortestatistikk denne sesongen er svake 2-1-8 og 14-30 i målforskjell.

I kampen mot Swansea kan nok også Sunderland takke dommer Graham Scott og hans linjedommere for god hjelp mot 3 poeng. To av Sunderlands scoringer var offside og utvisningen av Swanseas Kyle Naughton var meget streng for å si det mildt. Hadde dommer truffet bedre på sine avgjørelser kunne denne kampen hatt en helt annen historie, men uansett, Sunderland stakk av med 3 livsviktige poeng. Det vil nok imidlertid få en langt tøffere oppgave mot Tottenham på White Hart Lane.

Ryan Mason, Clinton N’Jie og Nabil Bentaleb er ikke ventet å være tilgjengelige for denne kampen for hjemmelaget, mens Rodwell, Fletcher, Matthews og Kaboul utgjør Sunderlands skadeliste.

Odds-tips: Hjemmelaget vinner og holder målet rent @2.15 (Betsafe)


Manchester City – Crystal Palace lørdag 16.januar 16.00 TV2 Sport
Premium

Man Citys siste kamper:

Arsenal 2-1 Man City
Man City 4-1 Sunderland
Leicester 0-0 Man City
Watford 1-2 Man City
Man City 0-0 Everton

3-1-1

Crystal Palace’ siste kamper:

Stoke 1-2 Crystal Palace
Bournemouth 0-0 Crystal Palace
Crystal Palace 0-0 Swansea
Crystal Palace 0-3 Chelsea
Aston Villa 1-0 Crystal Palace

1-2-2

Det svinger ikke helt så mye som vi vet at det kan gjøre over Manchester City om dagen. Kampen mot Everton ble en slite-kamp hvor man hadde sjanser nok i massevis, men det var «one of those days», og Tim Howard i Everton-buret tok seg av det som kom.

David Silva ble hvilt mot Everton og vil 99 % sikkert være tilbake fra start i denne kampen. Den lille spanjolen har ikke vært på det normalt høye nivået sitt etter at han kom tilbake fra skade. Det har heller ikke Sergio Aguero og dette har nok en sammenheng da Aguero ofte leverer langt bedre med en god Silva bak seg. Man har sittet å ventet på at disse to skal eksplodere for fullt i flere runder nå og det skal bli spennende å se om dette er runden hvor det løsner ordentlig.

For Crystal Palace er det faktisk uvant å gå fire strake kamper i ligaen uten seier, slik de nå har gjort. Alan Pardew har til sitt forsvar hatt mange skader og noen av hans viktigste spillere har mistet kamper. Nå ser det imidlertid langt bedre ut på den fronten, og som alltid bortesterke Palace har alle forutsetninger for å ta poeng på Etihad. Det er ligaens beste hjemmelag mot ligaens femte beste bortelag som møtes. Dette blir en veldig interessant batalje.

Ingenting nytt å melde om hva gjelder skader for de lyseblå fra Manchester. Bolasie, Delaney og Appiah ute for Palace. Muligens Dwight Gayle også.

Odds-tips: Begge lagene scorer @1.90 (Betsafe)


Newcastle – West Ham lørdag 16.januar
16.00

Newcastles siste kamper:

Newcastle 1-1 Aston Villa
Newcastle 0-1 Everton
WBA 1-0 Newcastle
Arsenal 1-0 Newcastle
Newcastle 3-3 Man United

0-2-3

West Hams siste kamper:

Swansea 0-0 West Ham
Aston Villa 1-1 West Ham
West Ham 2-1 Southampton
West Ham 2-0 Liverpool
Bournemouth 1-3 West Ham

3-2-0

Paul Dummet ble den reddende engelen da han satte inn 3-3 i kampens siste minutt i den elleville 3-3 kampen mot Manchester United i midtuka. Men det er fortsatt grunn til bekymring for Steve McClaren og Newcastle. Forsvarsspillet ser ikke bra ut og man var heldige som ikke fikk flere mål i sekken i midtuka.

Med 2-5-4 og en målforskjell på 17-17 i hjemmestatistikk for Newcastle, så skal man legge merke til hvor bra motstander West Ham er på fremmed gress. Laget fra øst-London har sterke 5-4-2 på bortebane og en målforskjell på 17-12. Med et Newcastle som har sluppet inn 17 hjemme og et West Ham som har scoret 17 borte, er det mye som tilsier at Payet & Co kommer til å kose seg utpå St.James Park denne runden.

Og for å nevne Payet. For en spiller. Han strålte i Marseille under Bielsa i forrige sesong også, men at han skulle ta Premier League så mye med storm som det han har gjort, ja det er litt overraskende. West Ham har scoret 2 mål i snitt med Payet på banen, mens de bare har 0.7 i snitt uten franskmannen. En veldig grei pekepinn på hvor viktig denne stjernespilleren er for West Hams offensive spill.

Cheick Tiotè kan være på vei til Kina og spiller kanskje ikke denne. Ellers er nysigneringene Jonjo Shelvey og Henri Saivet aktuelle for å spille for hjemmelaget. Thauvin, Anita, Cissè, Dummet, Riviere og Good er alle oppført på klubbens skadeliste, men førstnevnte skal ha en viss sjanse til å rekke oppgjøret. For West Ham ser det langt bedre ut. Koyatè er sannsynligvis tilbake, men Andy Carrol mister kampen med skaden han pådro seg mot Bournemouth.

Odds-tips: B @2.90 (Betsafe)


Southampton – West Bromwich lørdag 16.januar 16.00

Southamptons siste kamper:

Southamptons 0-2 Tottenham
Southampton 4-0 Arsenal
West Ham 2-1 Southampton
Norwich 1-0 Southampton
Southampton 2-0 Watford

2-0-3

WBA 1-2 Bournemouth
Swansea 1-0 WBA
WBA 1-0 Newcastle
WBA 2-1 Stoke
Chelsea 2-2 WBA

2-1-2

Southampton så friske ut mot Watford og kunne vunnet fort vunnet mer enn 2-0. Følger de opp denne prestasjonen eller blir det som etter seieren over Arsenal på Boxing Day?

The Saints har 2-1-6 på sine siste 9. Seirene er 2-0 over Watford nå i midtuka og den mildt sagt overraskende 4-0 seieren over Arsenal. Uavgjort-kampen kom mot akterutseilte Aston Villa. De har vært et lag å ikke bli helt klok på denne sesongen, men en seier over West Bromwich nå i helga vil gi de muligheten for å komme inn på rett spor igjen. Statistikken innbyrdes mellom disse lagene er 2-2-2 på de siste seks møtene. Det blir fort jevnt denne gangen også.

West Bromwich på sin side har også hatt en litt varierende sesong, men de ligger egentlig der man forventer at de ligger, på en grei 13.plass. Tony Pulis har blitt mellom 11-14 i alle sine sesonger som Premier-League manager. Så er det nevnt. Baggies kommer fra et råsterkt 2-2 resultat på Stamford Bridge og Pulis’ elever kom tilbake to ganger i kampen etter å ha havnet under. West Brom har 3-4-3 på bortebane denne sesongen og med selvtillit med seg fra midt-uke kampen gjør de fort en ny god bortekamp på St.Marys.

På skadefronten ser det bra ut for begge lag. Southampton hadde endelig keeper Fraser Forster tilbake mellom stengene igjen mot Watford i midtuka og han kan bli viktig for dem fremover. Ellers er Rodriguez, Gardos og Stekelenburg ute, mens Ramirez er usikker. For WBA er James Morrison definitivt ute, mens Olsson og Rickie Lambert er usikre.

Odds-tips: X2 @2.15 (Betsafe)
Veldig åpen og vanskelig kamp. Finner størst verdi i at Pulis & Co tar med seg poeng mot et ustabilt Saints-lag.

Bournemouth – Norwich lørdag 16.januar 16.00

Bournemouths siste kamper:

WBA 1-2 Bournemouth
Bournemouth 0-0 Crystal Palace
Arsenal 2-0 Bournemouth
Leicester 0-0 Bournemouth
Bournemouth 1-3 West Ham

1-2-2

Norwich’ siste kamper:

Man United 1-2 Norwich
Tottenham 3-0 Norwich
Norwich 2-0 Aston Villa
Norwich 1-0 Southampton
Stoke 3-1 Norwich

3-0-2

Etter en strålende førjulsperiode har pila pekt en smule mer nedover for Bournemouth den siste tiden. De har imidlertid signert spennende spillere som Benik Afobe, Juan Iturbe og deres tidligere spiss Lewis Grabban den siste tiden, og disse er spillere som fort bidrar fort til fornyet PL-kontrakt.

Bournemouth har bare vunnet 2 hjemmekamper denne sesongen. 2-4-4 og 11-16 i målforskjell er tallene deres hjemme på Dean Court. Neppe noe Eddie Howe er fornøyd med og hjemmeformen bør definitivt forbedres om det skal klare å holde seg i divisjonen.

Norwich på sin side har tidligere vært gode på bortebane under Alex Neil, men den trenden har definitivt slått sprekker i den øverste divisjonen, med 2-2-7 og 12-25 i målforskjell. Det som imidlertid er veldig positivt for Norwich, er at de har et meget godt tak på Bournemouth. På de siste fem møtene har Norwich vunnet tre av dem, mens to har endt uavgjort.

Ikke så mye nytt å melde om på skadefronten i Bournemouth, sett bort fra at Matt Ritchie sliter med en såkalt «dead leg». Det skal være 50 % sjanse for at skotten spiller denne kampen. Tommy Elphick nærmer seg, men er fortsatt ikke kampklar. Hos kanarifuglene er det kun suspenderte Gary O’Neil som må sto over, på grunn av hans bisarre røde kort mot Stoke tidligere denne uka.

Odds-tips: H @1.90 (Betsafe)


Chelsea – Everton lørdag 16.januar 16.00

Chelseas siste kamper:

Chelsea 3-1 Sunderland
Chelsea 2-2 Watford
Man United 0-0 Chelsea
Crystal Palace 0-3 Chelsea
Chelsea 2-2 WBA

2-3-0

Evertons siste kamper:

Everton 2-3 Leicester
Newcastle 0-1 Everton
Everton 3-4 Stoke
Everton 1-1 Tottenham
Man City 0-0 Everton

1-2-2

Ingen kan vel påstå at Guus Hiddink har gjort Chelsea til et voldsomt mye bedre lag etter at han tok over, men de taper i alle fall ikke kamper lengre og tendensene er der glimtvis. Som mot Crystal Palace f.eks, da de leverte en glimrende bortekamp.

Slik som Premier League har utartet seg denne sesongen, er det fullt mulig for Chelsea å ta igjen mange av lagene foran seg og kapre en Europa-plass. Chelsea har per nå «bare» tolv poeng opp til Tottenham på 4.plass, mens de har ti opp til Manchester United på 6.plass. Skal de klare det må de finne flyten og havne på en seiersrekke hvor de klarer å vippe uavgjort-kampene til sin fordel. De har spilt uavgjort i 3 av 5 kamper under Hiddink og uavgjort-spesialisten Everton kan fort gjøre den rekken enda lengre.

Everton på sin side har i de siste borte kampene gjort noe så sjeldent som å score lite og samtidig slippe inn lite. Stikk i strid med sesongen deres ellers. Men litt mindre Hawaii-fotball på bortebane kan definitivt være veien å gå for Roberto Martinez & Co, spesielt på bortebane. Everton har 2-1 i målforskjell og fem poeng fra sine siste tre bortekamper, så får vi se om de klarer å stå i mot på Stamford Bridge på samme måte som de klarte det på The Etihad tidligere denne uken. Blåtrøyene fra Merseyside har bare tapt èn gang på fremmed gress denne sesongen, men de har samtidig tapt fire av sine siste seks kamper på Stamford Bridge.

Hos Chelsea er fortsatt Eden Hazard og Radamel Falcao ute med skade. For Everton er Coleman, Naismith, Browning, McCharthy, Cleverley og Hibbert alle ute.

Tips: H @1.90 (Betsafe)

Aston Villa – Leicester lørdag 16.januar 18.30 TV2 Sport Premium

Aston Villas siste kamper:

Newcastle 1-1 Aston Villa
Aston Villa 1-1 West Ham
Norwich 2-0 Aston Villa
Sunderland 3-1 Aston Villa
Aston Villa 1-0 Crystal Palace

1-2-2

Leicesters siste kamper:

Everton 2-3 Leicester
Liverpool 1-0 Leicester
Leicester 0-0 Man City
Leicester 0-0 Bournemouth
Tottenham 0-1 Leicester

2-2-1

Endelig kom seieren for Aston Villa, deres første siden 1-0 seieren på Dean Court i sesongens første serierunde. Vil denne seieren løfte Villa-laget og gi de troa på at dette faktisk kan gå? Det vil i så fall være tidenes «great escape».

Det var sesongens andre seier, men det var den første hjemme på Villa Park. Det er nesten helt utrolig, men det må ha føltes godt for et sulteforet hjemmepublikum. Neste oppgave er serietoer Leicester som kommer på besøk til det som blir et Midlands-derby. Villa og Leicester har delt litt på hvem som har vunnet de siste oppgjørene de i mellom, og på de siste seks møtene står det 3-0-3.

Leicester har gjort litt om på sin måte å fremstå i det siste. Fra å være et lag som kjørte full pupp fremover, scoret masse mål, men samtidig sluppet inn noen, så har de den siste tiden blitt et lag som har vært litt mer forsiktige fremover og snøret igjen sekken bak. Om det er tilfeldig eller ikke er vanskelig å si, men det kan være et grep Ranieri har gjort i henhold til det tøffe programmet lagene må i gjennom på denne tiden av året. Leicester er forøvrig ligaens sterkeste bortelag denne sesongen, med 7-3-1 og 22-12 i målforskjell. All logikk tilsier at den rekka blir forbedret enda mer på Villa Park.

Carlos Sanchez, Gabby Agbonlahor og Jack Grealish kan alle returnere til denne kampen, men det er mer usikkert om de vil starte. For Leicester er det ingenting nytt å melde om på skadefronten.

Odds-tips: B @2.15 (Betsafe)

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -