Foran høstsesongen: Råde klar for nye utfordringer

264
Østfold 4.Div: Råde imponerte ingen mot tabelljumboen
Bildet er hentet fra www.raadeil.no

Foran høstsesongen: Råde klar for nye utfordringer

Det er like før 5. divisjon i Østfold sparkes i gang igjen etter en lang ferie. Torsdag 6. august kl. 19.30 går de første kampene av stabelen.

Slik ser tabellen ut halvveis:

Råde – 31p

Trosvik 223p

- Annonse -

Rolvsøy – 21p

Gresvik – 18p

Idd – 17p

Østsiden 2 – 16p

Navestad – 16p

Lervik – 15 p

Tistedalen 2 – 15p

Berg – 7p

Skjeberg – 3p

Tune – 2p

 

Det kommer til å bli en tøff kamp i bunnen av tabellen. Tune og Skjeberg har enda til gode å vinne en kamp i 5. divisjon. Skjeberg har tre uavgjort og Tune har to. Kampen mellom Tune og Skjeberg kommer til å avgjøre alt. Skjeberg ligger for øyeblikket på kvalifisering, men det er ikke langt opp til Berg. Kun 4 poeng skiller, og med noen seire kan Skjeberg redde plassen.

På midten av tabellen er det meste allerede avgjort. Tistedalen 2, Lervik, Navestad og Østsiden 2 ser ut til å forbli på midten. De kommer nok til å variere i resultater, men alle virker trygge. Tistedalen har hele 12 poeng ned til kvalik.

På den positive kvalifiseringsplassen ligger for øyeblikket Trosvik 2. De er to poeng foran Rolvsøy og 5 poeng foran Gresvik. Trosvik hadde en dårlig periode midt i vårsesongen, men har kommet seg. Gresvik avsluttet med tap mot Råde, og mistet sin toppscorer til nettopp Råde. Rolvsøy har kommet seg betraktelig, og alle de tre kommer til å kjempe om kvalik.

Råde på topp ser derimot ustoppelige ut. De har en uavgjort, og resten av kampene er vunnet. Vidar Martinsen er tilbake fra skade og de har signert divisjonens toppscorer Alexander Arnesen fra Gresvik.

På publikumssiden har Råde allerede begynt å forberede seg på høyere divisjoner. Sønnen til styreformann i Råde, Jacob Berg har startet en supporterklubb for rødtrøyene. Dette er en oppfølger på supporterklubben Råde hadde i sin gode periode på 80-tallet. De kaller seg Rådebataljonen og virker allerede klare for kamp førstkommende mandag. Vi har snakket med supporterklubbens leder, Jacob Berg:

Hva er supporterklubbens formål?

– Vi ønsker å lage mye liv på Rådes hjemmekamper, og etter hvert bortekamper. Vi har allerede fått en god del folk, og vi er klare for å heie laget frem til opprykk.

Har dere allerede egne supportersanger?

– Vi har fått hjelp av en god venn i Plankehaugen som har skrevet syv supportersanger til oss.

Når vi spør Berg om en smakebit, oppfordrer han heller til å møte opp på kampen mot Skjeberg mandag.

Til slutt, hvordan ender sesongen?

– Jeg tror vi kommer til å ta et soleklart opprykk. Vi har sett bra ut, og vi har vunnet på dårlige dager. Vi har fått en god spiss i Alexander Arnesen, så dette blir nok bra. Jeg tror også vi vinner OBOS-cup dersom vi topper laget.

 

Slik spilles runde 12:

Torsdag 6. august:

Lervik – Tune

Navestad – Berg

Fredag 7. august:

Gresvik – Idd

Mandag 10. august:

Trosvik 2 – Tistedaen 2

Råde – Skjeberg

Tirsdag 11. august:

Rolvsøy – Østsiden 2

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -