Forhåndsomtale av Serie A 2016/17 DEL 2

277

Her presenteres både Serie A sin «middelklasse» og lag som kan kjempe for den siste Europa League plass.

Lista dekker en stor del av tabellen, men vi har sett at forskjellen mellom middelshavfarere og stor overraskelse, og det motsatte, har blitt mindre og mindre i de siste årene… (Husk Sampdoria og Hellas…)

 

 

- Annonse -

 

12. GENOA

Tidlig spiller Juric er tilbake som trener. Etter mange år med Gasperini sitt 3-4-3 må Genoa starte på nytt. Færre overganger enn de pleide å gjøre betyr litt mer stabilitet men også færre alternativer.

+ Pavoletti er en farlig og pålitelig spiss som kan vinne mange poeng på egen hånd. Rincon har blitt en dyktig box-to-box midtbanespiller

Stallen er tynn i back posisjon. Hvis en offensiv guru som Gasperini klarte ikke å få mye ut av Pandev, Lazovic, Ntcham og Gakpé, hvordan kan Juric gjøre bedre?

11. ATALANTA

Gasperini prøver seg igjen borte fra Genova og han får et velegnet lag for sin taktikk.

+ Agrepstrio D’Alessandro, Paloschi, Gomez passer veldig bra til trenerens offensive bevegelser. Det er nå eller aldri for tidlig Chievo og Swansea spiss.

Midtbane kan bryte spillet, men ser mindre flink ut på det kreative.

10. BOLOGNA

Donadoni er en kriminelt undervurdert trener. I fjor tok han over da Bologna var i nedrykksplass og ledet dem opp til 9. plass før spillerne slappet av og endte på en grei 14..

+ God balanse mellom veteraner og nokså etablerte yngre spillere. Ungarer Nagy og tsjekker Krejci er gode kupp i midttabell sammenheng.
Middels dekning i nesten alle posisjoner bak førstevalg kan bli et stort problem hvis noen av de nye er skadet eller underpresterer.

9. LAZIO

En sur sesong på bana var dårlig nok, men Marcelo Bielsas raske avskjed forverret den uendelig striden mellom supportere og eier Lotito. Bare ok overganger er en mager trøstepremie etter en latterlig trenersituasjon.

+ Ciro Immobile er en god erstatning for Klose, hvis han kan bli frisk og fokusert. De Vrij er tilbake i midtforsvaret etter et lang skadefravær. Biglia og Parolo er klassespillere i midten.

Forsvaret var elendig i fjor og ser ikke bedre ut nå. Felipe Anderson og Keita Balde er talentfulle, men er ofte mer hype enn substans.
Alle vet at trener Simone Inzaghi er en nødløsning og dette er aldri bra.

8. TORINO

Mihajlovic leter etter revansj etter sitt kort og ulykkelig opphold i Milan og Torino er et bra sted for en ny begynnelse.
Laget er antakeligvis det beste Sinisa har trent noensinne: mange unge spillere er klare for å etablere seg blant seriens beste og andre, som har mer eller mindre floppet i toppklubber, vil vise at de fortsatt kan bli gode.

+ Med Iago Falque, Belotti og Ljajic i angrep er EL-plass mulig. Midtbane har i Benassi og Baselli to veldig gode profiler.

Miha liker å trene med en hjernånd og spiller sjelden attraktiv fotball. To faktorer som kan kan frustrere mange i garderoben. Noen stjerneskudd risikerer å aldri oppnå potensialet og skal stagnere i fremtidstalent rolle til de fyller 30.

7. MILAN

Sagaen om klubbens salg til kinesiske investorer er ikke over og har igjen påvirket overgangsaktivitet.
Få nye spillere, pinlig uegnet til Milan sin historie og ambisjoner, som ikke har mye å by til en allerede beskjeden stall.
Montella er en god trener, men han kan vel ikke utføre mirakler.

+ Ung keeper Donnarumma, Bonaventura og Bacca kan og må gjøre forskjell. Montella har en klar spilleplan og kan få det beste ut av ordinære spillere.

Stemning rundt klubben, fra topp til bunn, er deprimerende. Supportere ser resignerte ut og pipekonserter på San Siro kan bli et vanlig tilfelle: noe som kan ødelegge hvilken liten tillit laget fortsatt har.

6. SASSUOLO

Europa League er en drøm som (nesten) blir virkelighet for en klubb som bare for tre år siden var ansett for desidert bunnlag i Serie A.
Di Francesco har gjort en strålende jobb med talentutvikling og taktikk: alt fungerer så bra de kan til og med selge noen av de beste spillere uten å svekke laget.
+ Sassuolo spiller underholdende offensiv fotball og stallen har nok kvalitet til å utføre den mot de fleste. Berardi må bevise for godt at han fortjener en sjanse i Juve neste år.
Stallen har god dekning med flere nye unggutter klare for lansering.
Kampen hver annen torsdag utover høst er en ny og krevende oppgave og den skal koste krefter og poeng i liga.
Det er kort vei fra uforventet suksess til en like uforventet nedtur hvis selvsikkerhet dukker opp.

5. FIORENTINA

Paulo Sousa fikk mye ros i fjor etter en god start, men god fotball forsvant snart, for stallen var altfor tynn og noen nøkkelspillere mistet formen og aldri fant den igjen.

+ I toppform er Fiorentina et utmerket lag.

Forsvaret har bare én alternativ til de som vanlig starter matchen. Midtbane og angrep består av fryktelig skjøre spillere, fysisk og/eller mentalt.
Sousa har ikke en B-plan når tiki-taka ikke funker. Da blir spillet kjedelig og tam.

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -