Tabelltips Bundesliga: SV Darmstadt 98

368

Kan Darmstadt klare et nytt mirakel og overleve i Bundesliga? «The Lilies» var et friskt pust i Bundesliga sist sesong da de var tilbake på øverste nivå for første gang på over 30 år. De berget plassen på siste spilledag, etter å ha gått gjennom en sesong med flere gode resultater særlig på bortebane. Det røynet på mot slutten, men de holdt hodet over vannet helt inn.

Troppen:

Keepere: 31. Michael Esser, 24. Daniel Heuer Fernandes
Forsvar: 36. Can Luca Aydogan, 7. Artem Fedetskyy, 13. György Garics, 5. Benjamin Gorka, 21. Immanuel Höhn, 32. Fabian Holland, 15. Junior Diaz, 17. Sandro Sirigu, 4. Aytac Sulu, 38. Daniel Thur, 39. Johannes Wolff
Midtbane: 37. Liam Fisch, 8. Jerome Gondorf, 20. Marcel Heller, 23. Florian Jungwirth, ?. Laszlo Kleinheisler, 18. Peter Niemeyer, 22. Denis Oliinyk, 10. Jan Rosenthal, 6. Mario Vrancic
Angrep: 16. Antonio-Mirko Colak, 11. Victor Obinna, 19. Felix Platte, 9. Dominik Stroh-Engel

Store utskiftninger:

- Annonse -

I sommer har det skjedd mye i den mellomstore byen noen mil øst for Frankfurt. Darmstadt har mistet flere sentrale fjes. Den inspirerende treneren Dirk Schuster har tatt over i Augsburg, angriperen Sandro Wagner som scoret imponerende 14 mål ble hentet av Hoffenheim, Konstantin Rausch er dratt til Köln, Tobias Kempe til Nürnberg og keeper Christian Mathiena er nå i Hamburg. I tillegg er Luca Caldriola som spilte samtlige 34 ligakamper sist sesong på lån fra Werder Bremen, tilbake på Weserstadion. Dette er alle spillere som var helt sentrale for laget forrige sesong.

Darmstadt har hentet inn noen nye spillere, men det er ikke trolig at de vil styrke laget spesielt. Daniel Heuer Fernandes og Michael Esser skal kjempe om keeperplassen. Ingen av dem er tildelt drakt nummer 1, så kan man jo bare spekulere i hvorfor?

Immanuel Höhn er midtstopper og Antonio Colak er hentet fra Hoffenheim med målansvar hengende over sine skuldre. Riktignok blir nok dette noe avløst av at Sven Shipplock ble hentet på lån fra Hamburger SV denne uken, en spiller som må prestere veldig bra skal han komme nær å score like mange viktige mål som Sandro Vagner signerte i fjor.

De har hentet inn en spiller som ukraineren Denis Oliynyk som ikke fikk forlenget kontrakten med Vitesse. Det sier mye om hvilket nivå Darmstadt har muligheten til å hente forsterkninger. Dette er en liten og fattig klubb. De har ikke bare klart lavest budsjett i Bundesliga – de rykket opp i 2014/15-sesongen med det laveste budsjettet i 2. Bundesliga!

Den siste tiden har flere spillere vært linket til klubben, også et tegn på at laget har slitt gjennom sommeren med å få de riktige spillerne inn portene på Merck-Stadion am Böllenfalltor. Det kan virke som det er litt tendenser til panikk allerede i god tid før sesongstart.

Nøkkelspiller:

Aytak Sulu var den forsvarsspilleren som scoret flest mål i Europa sist sesong med sju mål. Selv om det var hans bemerkelsesverdig høye scoringsrate som fikk mest oppmerksomhet, var Darmstadt helt avhengig av 30-åringens solide forsvarsspill fra uke til uke. Skal Darmstadt klare seg i år, er de nok helt avhengig av at Sulu presterer det samme i begge ender av banen som sist sesong.

Treneren:

Norbert Meier var det trygge valget i Darmstadt etter at Schuster dro til Augsburg. 57-åringens forrige treneroppgave i Bundesliga var med Fortuna Düsseldorf i 2012/13-sesongen da de rykket ned. I mellomtiden har han trent Arminina Bielefeld opp igjen til 2. Bundesliga, og de ble nummer 12 sist sesong. Meier spilte i sin tid landskamper for Vest-Tyskland, og har også trent Duisburg, Dynamo Dresden og Borussia Mönchengladbach.

Styrker og svakheter:

De spiller sammen som et lag og hentet mange overraskende poeng sist sesong. Men mangel på kvalitet, sentrale spillere som har forlatt og liten evne til å erstatte med nye spillere, gjør at det er svakhetene som helt klart er mest synlig.

Vurdering:

Darmstadt er helt klart svekket, de har lite penger å hente forsterkninger for og alt annet enn et klart nedrykk vil være en overraskelse. Den andre sesongen bruker også i svært mange tilfeller å være ekstra tøff, og når de i tillegg har mistet flere sentrale spillere er det vanskelig å se at de skal unngå sisteplassen.  Selv om det er litt tid å hente spillere på ennå, er det tvilsomt at de er i stand til å hente noen som vil heve laget betraktelig. Tabelltips: 18. plass.

 

Bilde: Aytec Sulu er nøkkelspilleren i Darmstadt – en klubb som neppe klarer å berge plassen for andre året på rad.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -