Førstemann ut?

131

Førstemann ut?

Det har vært en katastrofal start på sesongen for Crystal Palace. Etter opprykket i 2013 har laget endelig klart å etablere seg i Premier League, og den nyansatte manageren Frank de Boer lovte evolusjon framfor revolusjon når han tiltrådte i stillingen denne sommeren.
Den elendige sesongstarten med hjemmetap for dumpekandidatene Huddersfield og Swansea har allikevel fått eieren Steve Parish til å seriøst vurdere om De Boer er rett mann for jobben. Laget tapte i tillegg mot Liverpool på Anfield, og står uten mål og poeng etter tre kamper.

Det hersker allerede uro blant fansen og ledelsen på Selhurst Park.
«Selhurst Park» (CC BY 2.0) av geetarchurchy

Krisemøter

Dette førte til at det ble arrangert et krisemøte på Selhurst Park allerede etter tre kamper, noe som må sies å være tidlig selv for Premier League fotball. På det tidspunktet var oddsen veldig lav på at De Boer ble den første manageren som fikk fyken denne sesongen, og de fleste ekspertene anså dette som et av ukens sikreste spilltips. Ledelsen på Selhurst Park var nemlig så lite imponert med sesongstarten i Premier League at det fantes sterke krefter som ønsket å fjerne nederlenderen før han kom ordentlig i gang i jobben. Mye av kritikken gikk på at tilnærmingen var for naiv i de tre første kampene, og at laget ikke kan spille i den ambisiøse 3-4-3- formasjonen som De Boer foretrekker. Resultatet av møtet ble allikevel at De Boer skal få noen kamper til etter landskamppausen for å vise at han duger i stillingen.

Mål og poeng må komme på tavla så raskt som mulig

Den tidligere Ajax- og Inter-manageren ble tross alt ansatt i juni, og det hadde vært et stort nederlag å måtte gi ham sparken etter bare tre seriekamper. Det er allikevel et faktum at spillerne har slitt med å tilpasse seg den ballbesittende stilen, noe som spesielt har kommet til uttrykk når de har møtt svakere motstand på hjemmebane. De Boer viste også tegn til usikkerhet i hjemmekampen mot Swansea, hvor han endret til en 4-3-3 formasjon i 2. omgang når laget måtte fram på banen. Dette førte til så mye undring blant ledelsen at stillingen hans seriøst ble vurdert på flere styremøter den siste helgen i august.

Frank de Boer må raskt sørge for jubel på Selhurst Park hvis han vil beholde jobben sin.
«Palace 3 – 0 Arsenal» (CC BY 2.0) by Richard.Fisher

Hva skjer hvis øksa faller?

Laget må nok minst ta fire poeng i de to første kampene etter landskamppausen mot henholdsvis Burnley og Southampton. Hvis ikke, er det sannsynlig at ledelsen kommer til å henvende seg til Dougie Freedman som ledet klubben i knappe to år i Championship. Freedman er en tidligere storscorer som nylig ble ansatt i rollen som sportsdirektør, og han bør mer enn nok kompetanse til å overta jobben på midlertidig basis. Det defensive spillet kommer helt sikkert til å forbedre seg hvis klubben endelig kan få signert Mamadou Sakho fra Liverpool. Palace fikk nylig et bud på 25 millioner pund avvist, men vi føler oss allikevel sikre på at overgangen kommer til å gå igjennom før overgangsvinduet stenger ettersom franskmannen ikke har noen framtid på Anfield Road.

- Annonse -

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -