Avd. 3: Analyser/fakta 19.runde: Fløy IL med 13 poengs luke etter 4-1 borte mot Halsen

518
En fornøgd trio av målscorere: F.v. Magnus Hallandvik, Dardan Dreshaj og Henrik Andrè Dahlum. Foto: Fløy IL på facebook

Fløy vant sin 16. kamp for sesongen av de 19 kampene som er spilt. De 3 øvrige kampene har endt med tap, så Fløy har til gode for å spille uavgjort i årets sesong. Fløy rykket litt ifra de øvrige lagene og leder nå med 13 poeng når det gjenstår 7 serierunder og 21 poeng å spille om.

Lura tok sin første borteseier for sesongen da laget vant 3-1 mot Express. Express venter fortsatt på sin første hjemmeseier i år.

Resultater 19.serierunde:

31/8: Sola – Brodd 1-1

Sola spilte sin første uavgjorte hjemmekamp for sesongen i møtet med Brodd. Bortelagets spiller, Julian Veen Uldal, fikk rødt kort i det 90 min etter to gule kort i matchen

hjemmelagets spiller, Tord Oftedal, har følgende kampanalyse å gi oss: – Kampen i går starta som en krig, der Brodd vant de fleste dueller og Sola var på hælene og ikke helt på. De fikk et tidlig straffemål som så korrekt ut. Etter målet var det få sjanser, men Brodd virka mer pigge og vant de fleste dueller og andreballer. Heldigvis fikk Sola et mål fra Johannes Hinna av det nydelige slaget i slutten av første omgang. Resten av kampen var det Brodd som styrte, men kom aldri til noen store muligheter og kampen endte uavgjort til Brodds fortvilelse. Sola fikk poeng på en meget dårlig dag, avslutter Oftedal til fotballnerd.no

vi fikk også en analyse fra Brodd sin spiller og målscorer, Petter Haukali: – Rotete kamp egentlig. Brodd tar over og bør nok score både 1 og 2 til. Sola litt tafatte og blåser ballen mye langt, noe som var forventet. Brodd god kontroll defensivt, mangler siste piffen siste tredjedel. Målet er et straffespark. Gratis mål, etter god prestasjon av både undertegnede og Sindre Haarberg. Alt i alt skulle vi nok hatt en seier her, men Sola ligger dypt og kriger godt! 2 poeng tapt, avslutter Haukali til fotballnerd.no

2/9: Pors – Staal Jørpeland 3-3

avdelingens og Pors sin toppscorer, Tobias Lauritsen, scoret 2 av hjemmelagets mål i 3-3 kampen mot gjestene fra Jørpeland. I det 87 min, går Staal Jørpeland opp til 3-2 ledelse ved Even Østensen, bare for å se at hjemmelagets toppscorer, nevnte Tobias Lauritsen, utligner til 3-3 i det 90.min og berger et poeng. Staal Jørpeland spilte sin første uavgjorte bortekamp for sesongen

2/9: FK Tønsberg – Viking 2 4-1

0-0 ved pause, men i løpet av 6 min, fra det 52.min til det 58.min, scorer hjemmelaget 3 mål!

vi får følgende kampanalyse fra FK Tønsbergs kaptein, Jonas Damsted Grieg: – Vi gikk ut i våres vanlige 4-3-3 formasjon. Noen rutinerte og viktige spillere tilbake fra skader. Hadde et ønske før kampen og gå ut og begeistre publikum, noe som vi har savnet tidligere i år. Den første halvtimen gikk ting veldig trått. Vi lå relativt lavt og Viking styrte store deler av banespillet, uten å skape noe særlig. Rett etter halvtimen er passert får Robin Hofer Dahl to ganske store sjanser, som gir en boost til hele laget. Går inn til pause med 0-0, men kunne fint ha stått både 1 og 2-0. I pausen blir vi enige om å bygge videre på det positive fra de siste 15 minuttene av 1.omgang.

Vi skal stå høyre på de, og sende mer baller i det massive bakrommet de etterlot seg. Dette ga resultater med en gang. 1-0, 2-0, og 3-0 fra det 51. til det 56.minutt. Flotte mønster angrep og enkeltmannsprestasjoner med Conrad Wallem som driver i sitt velkjente drag forbi 3-4 mann før han la den inn til hjemmedebutant Arvid Lim som setter ballen nede i stolperoten. Etter dette kontrollerer vi kampen ganske greit, og trener Christopher Barland valgte å gjøre noen taktiske bytter ettersom at vi har 5-6 mann som står i faresonen med tanke på gule kort og karantene. Dette stykker opp kampen og rytmen i laget vårt. I det 75. minutt får Viking en relativ billig straffe, som Abdi setter i mål. 3-1 står ikke lenge, og Marius Rygel får æren av å sette siste spiker i kisten. Scoringen kommer på en retur inne i feltet etter mye klabb og babb. De siste 10 minuttene kontrollerer vi kampen inn uten de store sjansene. 18 poeng på de 7 siste kampene, og et gjennomsnitt på 18.7 år på start 11’ern er ekstremt morsomt, avslutter Damsted Grieg til fotballnerd.no

2/9: Halsen – Fløy 1-4

hjemmelagets piller og målscorer, Tobias Hem, har gitt oss følgende analyse av kampen: En kamp hvor Fløy viser hvorfor de etter all sannsynlighet rykker opp, en jevn kamp der Fløy er bedre i begge bokser enn oss å setter sjansene dine der vi misser, avslutter Hem til fotballnerd.no

fra Fløy sin facebook-side, kan vi lese følgende kampanalyse: – Gutta fortsatte sin seiersrekke i Norsk Tipping-ligaen, og tok sin sjette seier på rad borte mot Halsen i Larvik. Før kampen var det klart at Pors avga to poeng hjemme mot Staal Jørpeland, og dette tente nok gutta ekstra.

For det var Fløy som startet desidert best med høyt press med flere farlige dødballsituasjoner som resultat de første fem minuttene. Etter kom det til tider unge,velspillende Halsenlaget mer med i kampen, men de slet med å produsere store sjanser.

Midtveis i omgangen tok Fløy mer og mer over, og det var egentlig et tidsspørsmål om når det første målet ville komme.Etter drøye halvtimen ga trykket resultat da ballen havnet i nettet etter dødball med påfølgende møljespill. Scoringen ble registrert som selvmål. Like etter var det klart for dobling av ledelsen da Henrik Andre Dahlum satte ballen sikkert i mål etter glimrende forarbeid av Magnus Hallandvik. Den samme Dahlum var forøvrig farlig frampå flere ganger i første omgang med gode skudd og et par farlige dødballer.

Omgangen ebbet ut med klart Fløyovertak, og noen av publikummerne på tribunen mente at dette ville bli en lett Fløyseier.

Andre omgang startet noe roligere, men etter fem minutter fikk Fløy en gigantsjanse da Dardan Dreshaj la fint inn fra høyresiden, men ingen Fløyspillere maktet å få ballen i mål da den trillet langs streken. Like etter var det klart for 3-0 da Christoffer Myhre spilte Magnus Hallandvik fri med en stikker, og Magnus scoret sikkert.

Etter dette viste det unge Halsenlaget glimrende moral samtidig som våre gutter falt noe i intensitet. Dette førte til mange Halsen-sjanser i en periode og det var på ingen måte ufortjent da de reduserte på straffespark etter drøye timen spilt.Etter scoringen trykket Halsen på for nok en redusering, men mot slutten gikk nok unggutta noe tomme og Fløy overtok igjen initiativet. På overtid fikk en hardtjobbende Dardan Dreshaj lønn for strevet da han lobbet elegant i mål alene med keeper.

Dermed kunne gutta bokføre nok en solid seier på bortebane. Beholdningen denne gang var førsteomgangen der Sven Fredrik Stray ryddet godt opp i de bakre rekker. Framover på banen var som sagt Henrik Andre Dahlum aktiv. Dardan Dreshaj jobbet og slet kampen gjennom, sitat slutt…

2/9: Start 2 – Madla 0-2

forrige oppgjør i mai endte 0-0 i Stavanger

2/9: Express – Lura 1-3

Lura vant endelig sin første bortekamp for sesongen da det ble 3-1 seier mot Express. Lura fikk revansje for 0-2 tapet hjemme for Express i mai måned. Express står fortsatt uten hjemmeseier for sesongen som det eneste laget i avdelingen.

4/9: Sandnes Ulf 2 – Bryne 2 0-1

Bryne 2 tok sin andre borteseier i sin tiende bortekamp for sesongen da Einar Tunheim Lye ble matchvinner i det 69.min

har du lest: Avd. 3: Kampanalyser 16.runde: Fløy med 8 poengs luke på toppen, vant 3-2 over Start 2

Tabellen viser at Fløy er bokført med 48 poeng, 2.plassen tilhører Pors med 35 poeng, og det samme har FK Tønsberg på 3.plass.

I bunnen og under nedrykksstreken, finner vi Staal Jørpeland med 20 poeng, Sandnes Ulf 2 med 19 poeng, Bryne 2 med 19 poeng og sist Express med 10 poeng.