Akershus 4.div: Analyser/fakta 20.runde: Kløfta vant toppoppgjøret mot Gjelleråsen 3-2

580

Kampens store spiller var Steffen Nystrøm hos Kløfta, som signerte alle målene for bortelaget og som bidrar til en meget spennende kamp om hvilket lag som vinner 4.div og rykker opp et nivå. Men det vart et dramatisk toppoppgjør med tøffe dueller, to røde kort og amper stemning på slutten av oppgjøret ifølge rapportene.

Det skiller kun 2 poeng mellom Gjelleråsen og Kløfta, og 4 poeng mellom Gjelleråsen og Aurskog-Høland på 3.plass. Fra 3.plassen til Skedsmo 2 på 4.plassen, er det hele 11 poengs avstand. Så opprykket står imellom Gjelleråsen, Kløfta og Aurskog-Høland når det gjenstår 6 serierunder og 18 poeng å kjempe om. Skal nevnes at Aurskog-Høland skal møte både Gjelleråsen borte og Kløfta hjemme i høst.

Aurskog-Høland var i et særdeles godt scoringshumør da laget nedsablet Lørenskog 2 hele 10-0! Et hatrick av Lars-Eirik Svardahl og Bendik Vestreng var noe av det publikummet kunne nyte på Bjørkelangen kunstgress. Svardahl kunne dermed juble over sitt 100 mål for klubben på 109 spilte kamper, meget imponerende! Pauseresultatet var 3-0

Strømmen 2 vant også en storseier da laget vant 9-3 (!) borte mot Fet. Bortelagets kaptein, Magnus Solum, scoret hatrick. Pauseresultatet var 2-5.

Raumnes & Årnes er det gjerrigste laget i divisjonen og er bokført med kun 22 baklengs på 20 kamper, Kløfta følger på en god 2.plass med sine 23 baklengs. Raumnes & Årnes vant 2-0 borte mot Eidsvold IF.

Hauerseter fikk endelig en opptur med sin 5-1 seier over Blaker, etter at laget i forrige kamp tapte 7-1 borte mot Kløfta.

Tar med til slutt her i innledningen at Gjelleråsen er bokført med 84 scorede mål, mens Aurskog-Høland nærmer seg med sine 81 mål. Meget imponerende etter 20 spilte kamper.

Laget som har flest baklengsmål, er nå Lørenskog 2, med sine 75 mål.

Resultater 20.serierunde:

31/8: Gjerdrum – Aurskog-Høland  1-4 (utsatt kamp 15.runde)

Gjerdrum har tapt samtlige 9 hjemmekamper så langt i sesongen, og er eneste laget uten hjemmeseier i 4.div.

Hans Christian Bergsjø hos Aurskog-Høland, gir oss denne analysen av 4-1 seieren: – Det ble endelig en seier igjen. Vi gikk inn i kampen med en god innstilling og ledet 2-0 tidlig. Da virket det som om vi ikke klarte å holde trykket oppe, men vi kjørte allikevel ganske bra over Gjerdrum, og hadde mye ball. Vi hadde en veldig dårlig periode i 2.omgang og slapp inn ett mål, men det ble med det. Jeg fikk meg en scoring helt på tampen da Martin Vestreng slo et perfekt innlegg inn på bakre stolpe, og jeg fikk enkel oppgave alene med keeper, avslutter Bergsjø til fotballnerd.no

4/9: Eidsvold IF- Raumnes & Årnes 0-2

det omvendte oppgjøret i mai måned, endte 1-1 på Årnes

Nicklas Dale Sramek, hos Raumnes & Årnes, gir oss følgende analyse av kampen: – En jevn åpning med mye kriging. Mye upresist fra begge lag. Vi kontrer inn 1-0 signert Lasse Holum Hansen med assist fra Patrick E. Hansen. Eidsvold IF presser på i 2.omgang og kommer til noen gode sjanser. Vi får straffe da Lasse blir felt, Jonathan Storvik Dixon setter den sikkert i mål. Vi leverer igjen en meget god defensiv match så all ære til gutta bak! Vi vinner på en ellers dårlig dag, så det tar vi med oss, avslutter Dale Sramek til fotballnerd.no

bortelagets trener, Svein Harald Pettersen, gav følgende oppsummering av kampen til nesinfo v/Morten Heiberg, på facebook: – sitat: Vi var stort sett det førende laget kampen igjennom, men skapte ikke så mange målsjanser som jeg hadde forventet. EIF slo stort sett langt og over sin midtbane, noe som gjorde at vi ikke fikk de bruddene høyere i banen som er ønskelig. Vi måtte stort sett bygge opp spillet fra bakre firer, og slet med balltempo og presisjon. EIF lå lavt og kompakte i 4-4-2 og var flinke til å låse av de rommene på banen som vi ønsker å benytte.

De gangene vi klarte å holde presisjon og balltempo oppe, samt raskt å vende spillet ga oss muligheter, men dessverre var dette litt for sjeldent etter min smak. Imidlertid nye tre poeng, nok engang «clean sheet», så vi må være fornøyde, selv om festfotballen uteble. Det er viktig å ta med seg poeng også på mindre gode dager, forteller Raumnes & Årnes-trener Svein Pettersen til Nesinfo etter kampslutt.

4/9: Aurskog-Høland – Lørenskog 2 10-0

Lars-Eirik Svardahl har gitt oss følgende kampanalyse av storseieren: – En kamp vi stort sett kontrollere. Lørenskog gjør det litt enkelt for oss med å skulle spille seg ut gang på gang. Fikk mange gunstige brudd etter godt press og da gikk det fort i lengderetning. 6 av målene kommer på kontra. Vi står godt med hele laget, flytter beina godt over hele linja og slipper til svært lite bakover. Godt for selvtilliten i laget å omsette sjansene og holde nullen. Vi slipper ikke opp og fortsetter bare å kjøre. Da kom aldri Lørenskog skikkelig inn i kampen. Første målet vinner jeg en 2.ball etter innkast, legger til rette og bankern inn fra 12-13 meter. Andre målet får jeg en ball ut på kanten, bruker første touch til å dra meg inn i banen foran stopperen. Løper fra de, runder keeper og settern i tomt bur. Tredje fanger jeg opp en dårlig stuss tilbake til keeper. Prøver en lobb, men sklir av og blir en pasning mellom beina på keeper. er litt under tvil, men ballen er omtrent på streken når stopper og keeper rotern inn i mål. Mener den er mer min enn et selvmål. Den siste var mål nr.100 for AHFK, avslutter Svardahl til fotballnerd.no

4/9: Hauerseter – Blaker 5-1

hjemmelagets spiller og 2-målsscorer, Marius Preber, gir oss følgende kampanalyse: – Solid kamp av oss hvor vi går ut med innstilling om å gjøre ting enkelt og det lyktes vi med! Alle gutta putter inn solid innsats og var heltente på å revansjere 7-1 tapet mot Kløfta i forrige serierunde. Vi styrer kampen og triller ball godt og skaper sjanser, burde stått mer enn 2-1 til pause! Kommer ut i andre omgang og forsetter der vi slapp og får uttelling, og styrer det meste selv om Blaker har en periode hvor de presser oss!

Første målet får jeg ballen på 20 meter av Petter Blaker, får et litt dårlig touch så får ikke skutt med en gang, drar av en spiller på 16-meteren og legger den i lengste langs bakken. Mål nummer to er et frispark fra 20-25 meter som går over muren og i mål. Alt i alt en solid kamp av oss og må bygge videre på dette inn mot neste kamp, avslutter Preber til fotballnerd.no
vi får også en kort analyse av Hauerseters kaptein, Jørgen Alstad: – Veldig deilig med en seier igjen, og godt å få satt noen kasser. Synes vi styrer kampen greit i dag. Målene ble scoret av Hushagen, Lundemo, Mundal Johansen, og Preber 2. Et par fine kontringsmål, og et nydelig frispark av Preber blant annet, avslutter Alstad til fotballnerd.no

4/9: Gjelleråsen – Kløfta 2-3

Kløfta ledet 1-0 ved pause, men 2 raske mål for hjemmelaget i 2.omg, gjør at Gjelleråsen hadde snudd kampen og ledet 2-1 etter 57.min. Men minuttet etter (58.min) utligner Nystrøm til 2-2 og like langt. Like før slutt får Thomas Normann hos Gjelleråsen direkte rødt kort for å ha revet ned Svalestad, og samtidig får også Ole Fredrik Westheim hos Kløfta sitt andre gule kort for kvelden for dytting og dermed rødt! På frisparket i denne situasjonen, skyter Steffen Nystrøm ballen i mål og dermed 3-2 til bortelaget foran 287 tilskuere på Li kunstgress.

hjemmelagets spiller, Jonas Ask Mathisen, har følgende analyse av kampen: – Møter et lag som slår mye langt og kriger til seg 3 poeng. Føler vi har god kontroll men slipper inn tre drittmål. Vi skaper ikke allverden av sjanser i forhold til hvor mye vi har ball, spesielt i første omgang. Burde nok ha scoret flere enn 2 mål i dag. Uheldige som ikke får med oss noe fra kampen, men den kyniske fotballen til Kløfta holdt dessverre denne gangen, avslutter Mathisen til fotballnerd.no

kampens store spiller, Steffen Nystrøm, kommer med følgende analyse: – En skikkelig moro kamp å spille der Gjelleråsen har det meste av banespillet i 1 omg. Vi ligger kompakt og tar vare på sjansene våre på dødballer og kontringer. Vi leder 1-0 til pause.

I 2. omg slipper vi dem inn i kampen i løpet av 5 minutter der vi sover. 2 kjappe Gjelleråsen mål. Vi scorer vel ganske kjapt etter dems 2-1 mål og får 2-2 som blir veldig viktig for oss og kampen. Vi har noen store sjanser, det samme har Gjelleråsen.
Vi er kyniske og spiller klokt. Tar vare på muligheten og kommer hjem med 3 poeng.
1-0 målet mitt er et direkte frispark fra skrått hold på krysset av 16 meteren. 2-2 målet kommer fra et gjennomspill og alene med keeper. 2-3 målet er direkte frispark fra 16 metern, midt fårran mål. 1 min på overtid, kampen hadde alt, avslutter Nystrøm til fotballnerd.no
Dette var Gjelleråsens andre hjemmetap for sesongen, mens på bortebane er laget ubeseiret.

4/9: Eidsvold TF 2 – Skedsmo 2 3-2

hjemmelaget fikk sin spiller, Joakim Andrè Karlsen Madsen, utvist med direkte rødt kort på overtid av kampen.

4/9: Fet – Strømmen 2 3-9

bortelaget tok ledelsen etter 4 min ved Magnus Solum, mens Fet kom tilbake og scoret ved Vegard Gjelsnesvangen etter 10 min og Marius Tolcsiner etter 13 min. Så scoret Strømmen 2 4 mål fra det 19.min til det 44.min, og ledet dermed 5-2 ved pause.

Kaptein hos bortelaget, nevnte Magnus Solem, scoret hatrick, mens Petter Mathias Olsen og Mathias Blårud ble 2-målsscorere.

5/9: Gjerdrum – Ull/Kisa 2 1-1 (ifølge fotball.no)

våroppgjøret endte med en 3-0 seier til Ull/Kisa 2. Gjerdrum innkasserte dermed sitt første poeng på hjemmebane, mens Ull/Kisa 2 spilte sin første uavgjorte bortekamp for sesongen.