Fotballpresidenten om Qatar-saken: -Må sette større trykk

95
Fotballpresident Terje Svendsen fikk viljen sin i Qatar-debatten. Foto: Norges Fotballforbund

Flere norske fotballklubber og supportere ønsker boikott av VM i Qatar. Nå svarer fotballpresident Terje Svendsen i sakens anledning.

Startet med Tromsø i Norge
Nylig skrev den anerkjente engelske avisen The Guardian at det var omkommet anslagsvis 6500 gjestearbeidere under byggingen av anlegg og infrastruktur til det skandalebefengte VM i fotball for herrer i Qatar neste år.

Boikottinitiativet i Norge startet med Tromsø. Senere har Strømsgodset og Viking også oppfordret NFF til at Norge skal boikotte mesterskapet om man kvalifiserer seg.

Flere supportere oppfordrer også til boikott. Rosenborg hadde også årsmøte og det ble klart flertall for boikott. Flere klubber skal ha årsmøter for å diskutere saken.

- Annonse -

NFF sitt svar
Nå svarer NFF i sakens anledning.

– Det er prisverdig at de engasjerer seg så sterkt, og vi deler bekymringene som er kommet frem. NFF uttrykte sterk motstand mot at Fotball-VM ble tildelt Qatar i 2010. Vi var, og er, dypt kritiske til prosessen i FIFA som førte til tildelingen, og vi er bekymret for arbeidsvilkårene de mange gjestearbeiderne i landet jobber under, sier fotballpresident Terje Svendsen til Norges Fotballforbunds nettside.

Han påpeker at NFF aldri har støttet tildelingen av Qatar-VM.

– De siste fem årene har vi derfor jobbet sammen med nordiske fotballforbund og fagbevegelse for å påvirke forholdene i Qatar og fremtidig prosess i FIFA. Vi vil måtte sette enda sterkere trykk i påvirkningsarbeidet fremover. Overfor FIFA og myndighetene i Qatar, i dialog med norske myndigheter, internasjonale menneskerettighetsorganisasjoner, andre fotballforbund og idretten i Norge for øvrig, sier Svendsen.

Det er ventet at det vil komme et benkeforslag i sakens anledning på helgens Fotballting.

Sjekk: Oppfordrer til svensk boikott (Fotbollskanalen)

Norsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger norsk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -