Rune Bratseth: -VAR gjør fotballen mer rettferdig

143
Bodø/Glimt fortsetter med treningskampene. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no

Viasat-ekspert og tidligere landslagsspiller Rune Bratseth er positiv til VAR i norsk fotball.

De siste dagene har både toppdommerne Espen Eskås og Svein Oddvar Moen åpnet for VAR i artikler hos Fotballnerd.no. NFF bekrefter også at de ønsker VAR til norsk fotball.

Gauseth er negativ
Tidligere toppdommer Svein-Erik Edvartsen er også positiv til VAR. Det er ikke fjorårets Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth. Tidligere landslagsspiller og Viasat4-ekspert Rune Bratseth derimot er positiv.

-Jeg synes det er veldig mye med VAR som er bra. Det er mye penger involvert i fotballen og vi vil ha det mest mulig rettferdig. VAR gjør fotballen mer rettferdig, sier Rune Bratseth til Fotballnerd.no.

- Annonse -

– Får tatt bort de groveste feilene
Han trekker fram et eksempel fra fjorårets sesong.

-Vi fikk mange grove episoder mot oss i Rosenborg. Det var blant annet hands utenfor 16-meteren som ble dømt straffespark på. Det jevner seg ofte ut under en lang sesong, men vi får tatt bort de groveste feilene med VAR, sier Bratseth.

Han påpeker at det ikke må bli for rigid.

-Vi har fortsatt tid til å lære mye av de andre landene som har VAR. Det må ikke bare bli sånn at om man dundrer ballen i hånden fra kort hold som avgjør kamper, sier Bratseth og fortsetter:

-Den handsregelen frustrerer meg mye. Du må ikke slå så hardt ned på handsregelen, men VAR er ypperlig til å ta grove offsider, sier Bratseth.

Må huske spillets intensjoner
Den tidligere landslagsspilleren mener at man må huske på intensjonene til spillet selv om man har VAR.

-Fotballen består av duellspill og hvis du gir motstanderen en liten dytt så er det ikke automatisk straffespark. Det må være lov å duellere, sier Bratseth.

Han ønsker gjerne tidligere spillere i VAR-rommet.

-Noen som er i VAR-rommet må være regelkyndige og i tillegg så kan det eksempelvis være tidligere spillere, sier Rune Bratseth.

Norsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger norsk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -