NFF positive til VAR

154
Det er kommet ny terminliste. Foto: Aleksander Gjengedal Sunde, Fotballnerd.no

Norges Fotballforbund er positive og vil innføre VAR i norsk fotball. Toppdommer Svein Oddvar Moen er også positiv til VAR.

Toppdommer Espen Eskås gikk søndag ut i en artikkel hos Fotballnerd.no og sa at han ønsket VAR til norsk fotball. Dette støttes av Norges Fotballforbund (NFF).

-Vi har en målsetting om å innføre VAR og deler Eskås sitt syn. Det handler på nåværende tidspunkt om hvordan vi skal implementere det og finansiere det, sier Nils Fisketjønn, konkurransedirektør i Norges Fotballforbund (NFF), til Fotballnerd.no.

-Tidsplanen sier 2023
Han forteller at jobben med å innføre VAR i norsk fotball allerede har startet.

- Annonse -

-Vi har en tidsplan som sier 2023 men det er et betydelig prosjekt og ikke bare et dommerprosjekt. Vi må kvalitetssikre det internt i Norge først, sier Fisketjønn.

Han påpeker at flere ting må på plass før VAR eventuelt innføres i Norge.

-Vi må utdanne dommere, teknikere og så må vi ha en teknisk løsning. I tillegg må vi se på hvordan det skal driftes og om vi trenger ekstra dommere, sier Fisketjønn.

Han forteller at det som har skjedd allerede er:

-Vi har startet på utdanningen av dommerne slik at de er forberedt, sier Fisketjønn.

-VAR kommet for å bli
Toppdommer Svein Oddvar Moen er sammen med Eskås de eneste i Norge som er sertifisert til å benytte VAR i fotballen pr. nå.

-VAR er kommet for å bli. Det er et positivt opplegg for fotballen om det brukes riktig, sier Moen til Fotballnerd.no.

-Jeg er positiv til VAR i norsk fotball. Vi unngår skandaler og det vil hjelpe dommerne til å unngå store feil. Vi må imidlertid ha gode nok dommere til å sitte som VAR-representanter, sier Moen. 

Norsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger norsk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -